Чакрите у децата

%d1%87%d0%b0%d0%ba%d1%80%d0%b8

Чакрите са отворени до 5-7 години и те поглъщат всички видове енергии. Затова се казва, че до 5 години детето е „цар“, на 6 години е в преходен период, а от 7 до 16-годишна възраст детето е „войник“ – строго възпитание, дисциплина, наказания, поощрения.

На 16-години детето е „приятел“, а ако родителите са пропуснали този период и започнат да дисциплинират детето след 16-годишна възраст, то ще стане техен враг и постоянно ще ги мами. Ако до 16 не е установен с него подходящ контакт – повече е невъзможно да се направи.

Муладхара

Тя е отговорна за надбъбречните жлези, контрол на реакциите и инстинкта за самосъхранение .. Ако тази чакра е затворена, детето се чувства незащитено. Ако на възраст под 5 години, когато детето е „цар“, се третира като „войник“, малтретира, бие, наказва .

Свадхистхана

Отговорна за производството на хормони и половите жлези, свързана е с чувствения опит, чувствени дейности и удоволствията.

В детството може да се затвори, ако у детето под 5 години са ограничени чувствените, физически контакти с родителите, необходимо да се гушка, особено от баща му, да му казваа ласкави думи. След това тя започва да работи активно ..

Манипура

Отговаря за разпределението на прана към вътрешните органи под диафрагмата. Свързана е с желанието за власт, контрол и отговорност.

В детството се затваря защото има забрана да използва собствения си ум и да взема решения.

Ако е затворена – човекът расте, превръща се в страхливец, инфантилен, арогантен.

Такива са страхливи до подлост.

Качества на проявление – недоволство от положението си, желанието да увеличи своето могъщество, социален статус, чрез контролиране на другите.

Aнахата

Morkadis

Отговаря за сърцето и белите дробове, свързана е с чувството за бащинство, майчинство, братство. Отговаря за състрадание и грижи.

Защо се затваря в детството: родителите са разведени, или имат лицемерни отношения, кавги и скандали.

Ако е затворена – ергени, стари моми, или имат много бракове.

Прояви: лицемерие, неискреност, закритост, не са комуникативни, съмнения в партньора, объркване и фалшива срамежливост.

Вишудха

Отговаря за речевия апарат, себеизразяване, обучения и ораторски умения. Свързана е с мнение, общуване и реч.

Защо е затворена в детството: забранява му се да има мнение, налагат на детето чуждо мнение.

Ако е затворена – стават раболепни, или обратното – диктатори.

Качества – крият мнението си или обратното – налагат.

Аджна

Отговаря за главата, очите и зрението като цяло. Свързана е с прозрения, интуиция, фини идеи, философско разбиране, фантазия, мистически видения.

Защо е затворена в детството: забраната да излиза извън рамките на съществуващата материалистични догми, потискат се фантазиите му.

Ако е затворена – учени, догматични материалисти, атеисти, агностици.

По-късно тези хора вече не вярват в никакви духовни знания.

Сахасрара

Отговаря за универсалното мислене, състрадание, лишено от светския сантиментализъм, самоосъзнаване, съзнание за Бога, чиста любов към Бога и към всичките му творения.

Ако е затворена в детството – детето е възпитано в атеизъм.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.