Чудодейните рецепти на дядо Владо

12

85-годишният Владимир Бошнаков побеждава 4 уж нелечими болести и създава собствена система, базирана на природата

Преди 15 години човекът, за когото ще ви разкажем, се изправя пред уж нелечими и смъртоносни болести. Е, явно не са се оказали такива, след като ви говорим за него в сегашно време. Той е жив и здрав. Можем да го сметнем за мъж „на преклонна възраст“, но бихме били далеч от истината… Защото дядо Владо вярва, че в днешно време хората умират далеч преди срока, даден им свише. И е убеден, че с малко повече знания и разум всеки може да се доближи до оптималния брой години, заложен от природата.
В тази посока помага и на другите.

Точно в 8 сутринта Владимир Бошнаков ни посреща от стълбището на панелния блок, в който живее. По телефона съм чула гласа на 50-ина годишен мъж, а пред мен е побелял човек, на когото все пак никой не би дал истинските 85 години. Погледът му е остър, преценяващ, не бърза с усмивката. През следващите 2 часа ни повежда из перипетиите на своята съдба и тези на някои от стотиците хора, на които помага да победят здравните си проблеми.

„Да се занимавам с природна медицина, не е мое решение“, започва дядо Владо. „Никога не съм избирал с какво да се занимавам, животът поставя пред мен задачи, пътят ми е чертан…“

Единственото сериозно решение, което взел сам, било за съпругата му. „На 15 години избрах Донка и тя ми остана единствената жена.“ Докато смъртта не ги разделя. Донка си отива от рак през вече далечната 1989 г., също както майка му по-рано. По това време Владимир е директор на Института за медицинска техника. Разбира се, прави всичко възможно, за да помогне на жена си. Търси съвет от приятеля си проф. Герасим Митров – зам.-министър на здравеопазването и директор на онкологичната болница. Лекарят е откровен: при диагнозата на съпругата няма доказан метод за лечение. Медицината не познава механизма на болестта, а също така защо и как 7 от всеки 100 болни се самоизлекуват.

За съжаление, в позитивните проценти не влизат двете най-близки жени на дядо Владо. А кошмарът от тяхната диагноза се повтаря и със самия него.

Преди 15 години, както си върви по улицата, изведнъж пада. Случва се близо до Лъвов мост, преди това мъжът не бил страдал дори от главозамайване. „Отварям очи и не знам какво е станало. Над мен, виждам, преминават подметки, като в сън. Прескачат ме и никой не спира.“ Мъжът се надига и взема такси. Чуди се дали да потърси лекар, но се замисля, че не знае какво да му каже.
На следващата нощ припадъкът се повтаря с по-сериозни последствия – при падането си удря главата и се събужда в локва кръв. Вече е ясно: нужен е лекар.

Правят му серия от изследвания и му връщат серия от диагнози: 4 „неизлечими“ болести, всяка сама по себе си достатъчно опасна, ако не се лекува:
– Недооросяване на мозъка с кръв (от което се е получил припадъкът);
– Абсолютна аритмия;
– Исхемична болест;
– 76-милиметров тумор на простатата.

Лекарите казват, че единственото решение са операция за тумора и 2 байпаса за сърцето. Дядо Владо обаче има горчивия опит от своите роднини, отказва операциите и избира да опита с лекарства. „Влачех се като недобито куче. Беше невъзможно да ходя навън. На 7-ия месец помолих тримата ми лекари да се съберат и да съгласуват терапията си, защото се чувствам зле. Те ми отговориха, че ако искам да ми удължат живота (удължат, а не спасят!), да следвам указанията, които са ми дали. При неизбежността да си отида от този свят преждевременно, се отказах от техните услуги, без да ги уведомя.“

Владимир Бошнаков разбира, че толкова години след разговора му с проф. Митров медицината все още няма доказан метод за излекуване на рака. И решава да се опита сам. Започва да проучва въпроса, купува книга след книга, експериментира. Всеки месец си прави изследвания на туморните маркери и ехографски снимки на тумора и така разбира кой метод действа.
„Нямах какво да губя. Започнах с газ. Тя намира болното място и го лекува. Така бях чувал още от дете. Два месеца пих газ и туморните маркери намаляха значително“, доволен е днес дядо Владо. След това продължава лечението си главно с билки.

До ден днешен той продължава да събира книги по темата. С голям респект говори за Джон Армстронг, Рудолф Бройс, Роял Райф, Хулда Кларк и Тай Болинджър. Благодарение на техните изследвания и на собствения си опит през последните 15 години той помага на стотици хора с най-различни здравословни проблеми.

Не взема пари. Желанието му е да се научим да бъдем здрави, така както любимият му учен Нилс Бор съветва „да се учим от природата и да следваме законите ѝ“. Сам човек на науките, Владо милее за знанието и смята, че то не бива да се крие, а да се предава, така че всеки да може да реагира и да си помага.
„Първата книжка, в която прочетох, че ракът може да се лекува с билки, беше „Здраве от аптеката на Господ“ на Мария Требен. Хванах се като удавник за нея. Днес знам над 35 метода“, гордее се нашият герой.

16 месеца след началото на самостоятелните си упорити усилия той побеждава и четирите „неизлечими“ болести, доказват го медицинските изследвания. Вестта бързо се разпростира сред многобройните му роднини и скоро той започва да лекува и тях. В момента подготвя книжка с някои от най-ефективните методи за борба с рака и стотици други заболявания. „Смятам, че всеки болен трябва да знае нещо за алтернативните начини за лечение и да има право на избор“ – това е идеята, която го кара да продължава.

От самото начало дядо Владо включва в битката фитотерапия. Лечението с билки е бавно, но безотказно, затова и той го препоръчва на всички. „Ако тогава бях научил всичко, което знам днес, щях да се лекувам с най-бързите и сигурно действащи методи: лечение с глад, пиене на зеленчукови сокове и билкови чайове. И уринотерапия.“

Morkadis

Уринотерапия?! Тоест да пием собствената си…? Дали познах реакцията ви? Ако да, значи можете да пропуснете следващите редове и да прочетете повече за соковете и чайовете. Все пак си струва да знаете, че уринотерапията е един от най-древните и ефикасни методи за лечение. В средата на миналия век английският лекар Джон Армстронг попаднал на индийския текст „Дамара тантра“, написан преди хиляди години, и се запознал с лечебната сила на урината. Тя е сред най-силните антисептици и неправилно е смятана за вреден отпадък. Според опита на д-р Армстронг най-краткият срок за излекуване на болните е 4 денонощия, а най-дългият – 2 месеца. Но не е имал случаи на неуспешно лечение!

Нека обаче най-после преминем към божествените зеленчукови сокове и метода на Рудолф Бройс. Макар че по професия е електротехник, той е излекувал хиляди хора от рак и други болести само с природни средства. Най-голямата му заслуга е, че открива дозировката на зеленчуковите сокове. Методът му е изложен на скромните по обем, но не и по съдържание 40 страници „Съвети за профилактика и лечение с природни средства на различни заболявания – рак, левкемия и други, смятани за нелечими.“

Ясно, в основата на метода са чайовете и зеленчукови сокове. Според него дори и най-тежките заболявания не изискват абсолютна диета. При рак е важно да се изключат всякакви твърди храни, дори и власинки от зеленчуците.

Пълният курс е 42 дни (6 седмици), но при по-леки случаи може да се съкрати наполовина. През това време обикновено се губи малко от теглото, но силите непрекъснато се увеличават. Гладът мобилизира всички вътрешни ресурси, а течностите прочистват организма.

За щастие, всички билки за чайовете се намират и у нас. Важно е постоянството и дисциплината да се приемат в точен час.
Според дядо Владо най-важното условие при всяка болест е пречистването на организма от отрови и микроби. „В чист организъм болест не вирее“, отсича той. И добавя: „второто важно условие е болният да преосмисли начина си на живот и хранене.“

Поредното му оръжие са високочестотните апарати, за които ви разказахме в брой 4/2014 г. на Списание 8. Той използва вариант, купен от Германия. Основата е цифров генератор, традиционно прилаган за измерване в електрониката. Токът, който преминава през тялото, е безвреден, защото е много слаб.
Учител от Перник се свързва с дядо Владо, след като близо две години има оток около гърлото, който мисли за рак. Докторите казват, че не това е диагнозата, но и нямат други предложения за лечение освен антибиотици. На базата на опита си Бошнаков го съветва да си направи микробиологично изследване. Проблемът се оказват ешерихия коли, стрептококи и бактерия мораксела катаралис. За всеки от тях с високочестотния апарат пуска по 3 минути ток с определената резонансна честота. За 6 дни отокът спада, дишането се нормализира.

Повече от показателен е и друг пример на жена с много сериозни проблеми, намерила подобрение с помощта на дядо Владо. Даже не би било преувеличено да кажем, че за 24-годишната Б. Я. процедурите при дядо Владо се оказват животоспасяващи. Когато за първи път се срещнала с него, тя тежала 40 кг и едва ходела. Болестите й били ужасяващи: СПИН и още 17 различни опасни вируси и бактерии в тялото й.

Няколко години преди това Б. Я. живеела в Испания и Италия и макар че не се чувствала добре, отлагала и отлагала търсенето на помощ. Едва в тежко състояние попаднала при лекарите, които й предписали силни лекарства. Без тях я предупредили, че не би била жива по-дълго от месец. Б. решила да се върне в България за краткото време, което й остава… а тук благодарение на майка си стигнала до дома на дядо Владо. Започнали цялостно очистване на организма и процедури с честотен генератор. Оттогава са минали няколко месеца, Б. вече е възвърнала нормалното си тегло, а смъртоносните нашественици са почти победени – компютърната диагностика не открива и следа от тях. Голямото предизвикателство пред момичето сега е да съумее да опази новия си начин на живот.

„При мен с генератора се лекуват и лекари, някои от които хабилитирани“, казва Владимир Бошнаков. Тогава защо честотният генератор не се използва в докторските кабинети? – учудвам се аз. Усещам в себе си познатата вълна от негодувание срещу закостенелите порядки в здравеопазването ни, но виждам, че дядо Владо се усмихва. Усмивката му е кротка и доволна. Какво ли ще каже? От известно време той с радост открива, че в София вече има няколко частни клиники, които използват честотни апаратури за диагностика и терапия. Свързал се е и с д-р Надежда Пенева, а тя притежава един от най-модерните диагностични апарати, с който за няколко часа се откриват всички патогенни организми, а това е половината от битката с тях.

От срещата с дядо Владо излизам обнадеждена. В крайна сметка се оказва, че бездната между официалната и народната медицина не е непреодолима, достатъчно е старание и отвореност, за да вървят ръка за ръка и да си помагат в общата кауза: здравето на пациента.

В момента дядо Владо редактира книга за опита си в народната медицина и още няколко месеца възможностите му да помага на хората ще са доста ограничени.

Да излекуваш лекар

Какво би могло да говори по-красноречиво за възможностите, които дават съветите на дядо Владо, от мнението на един излекуван… лекар. Доц. Маргаритка Бончева се съгласи да ни разкаже историята си и впечатленията от това, което получава от срещата си с лечителя. „Не само аз, вероятно всеки негов пациент е повлиян от спокойствието, от житейската мъдрост, от ведростта в очите му. Усещаме, че той дава всичко от себе си, за да помогне на страдащия“, разказва доц. Бончева.
Основното правило в лекарската практика е „Не вреди на пациента!“, а в неговата дейност то винаги е спазено – категорична е лекарката. Според нея голямата му популярност е обяснима – той успешно е помогнал на много страдащи хора. А познанията му са последователно натрупани, дълбоко осмислени и систематизирани по отношение на електролечението на инфекциозните състояния. Има завидна компетентност и опит в билкотерапията.

За да стигне до този извод, доц. Бончева се базира на собствената си история. От 24-годишна тя знаела, че е носител на вирусите на херпес зостер и херпес симплекс. След силно нервно-психично напрежение получавала обрив, сравнително ограничен, но с много силен сърбеж и лека болка. С вторичната инфекция състоянието преминавало чак след 20-21 дни. Така и не стигала до обичайното лечение с ацикловир, може би защото проявите на инфекцията не били в най-силната им степен. Едно профилактично изследване с апарата „Биотрон“ обаче я накарало да осъзнае, че е трябвало по-рано да вземе мерки срещу тази инфекция. Отчетени били тъканни инфекции във всички органи, включително в кръвните клетки и хипоталамуса… В този момент неин приятел я завел при дядо Владо.

„Направихме първия сеанс от 3 минути на дължини на електровълните, които са резонансни на херпес зостер вируса. Още 3 часа след сеанса усетих стихване на симптомите, без да съм предприела друго освен сухата изолираща превръзка, поставена преди сеанса“ – спомня си доц. Бончева. Продължила да посещава нашия герой още 5 дни. След втория нямала никакви симптоми – сърбеж или болка, а кожният участък окончателно се изчистил от обрива и следите от него до 7-ия ден.
Сега лекарката е добре. „А когато съм добре, не намирам време да „дотичам“ за процедури при бай Владо. Убедена съм, че трябва да направя още един курс след 1-2 месеца. Трябва да повторя същата процедура и за херпес симплекс. Три седмици след това ще направя лабораторното изследване. Важно е да има време да се изчистят наличните антитела. Дълбокото ми убеждение е, че лабораторните изследвания ще покажат силно подобрение.

Господин Бошнаков е събрал богат материал за т.нар. алтернативно лечение, което при него се представя от билколечение, хигиенни норми и електролечение. Личният му опит да помага на страдащи хора е завидно голям. С точна картотека на преминалите хора, с диагноза, която е поставяна от дипломирани лекари (понякога точна, понякога ориентировъчна), воден от логичните си разсъждения по повод оплакванията на хората, той винаги е намирал начин да помогне. Да е жив и здрав, нека остане пример за хората, които искат да намерят начин да бъдат полезни и да осмислят живота си във всяка възраст!“ – обобщава лекарката.

Спасеното дете

След 2 мозъчни операции малкият Д. Ж. получава пареза на цялата дясна половина от тялото си, ръката му атрофира, губи зрение с едното си око. Лекарите не дават надежда за живота му. След курс на лечение при дядо Владо парализата на практика е излекувана. Движи се самостоятелно, завършва пропуснатия 5-и клас, играе с приятели дори любимия футбол. Детето е здраво, останали са само леки проблеми с говора. Ето какво разказа майка му:
„Преди 3 години започна да се оплаква от главоболие, което стана постоянно. Заведохме го на лекар и се установи, че в главата му се задържа вода. Предложиха ни оперативно да се сложи клапа, която да изтласква течността. Операцията мина леко, но след нея ни очакваше тревожна новина – туморно петно в малкия мозък.
2 месеца по-късно само на 10 г. влезе за втора операция. Уви, голяма част от тумора – с размери 57 мм, се бе оказала невъзможна за отстраняване. Ръчичката му започна да слабее – можеше да я движи, но буквално се стопи и стана видимо по-малка от другата. Клепачът на едното му око не се отваряше докрай.
Много ни беше страх, но не се отчаяхме. Една позната ни даде адреса на чичо Владо. В началото ходехме по 5 пъти на месец. Правехме процедури с лампа и „Биоптрон“ и компреси с хвощ и черен оман. Така повече от една година. Ръката на детето си възвърна силата, окото също се оправи. Периодично ходим на изследвания – на 27 юни т.г. ни очакваше радостна новина – туморът се бе стопил на 29 мм! Ще продължим с чичо Владо, докато не излекуваме детето напълно.“

Чаената революция срещу рака

По системата на Рудолф Бройс срещу рак се приемат 3 билкови смеси по схема, без подсладители, общо около 2 литра на ден. Ако са повече, натоварват излишно бъбреците. По време на лечението не е желателно силно физическо натоварване. Всеки ден трябва да се следи кръвното налягане. Ако почувства слабост, пациентът трябва да се посъветва с лекаря си дали може да продължи.

Една седмица преди курса и 2-4 седмици след него трябва да се пие всеки ден по 60 мл зеленчуков сок на глътки преди храна. Захранването става постепенно. Чаят или сокът трябва да се задържат в устата преди преглъщане, за да може течността да се смеси със слюнката и по-лесно да се усвои от организма.

Салвия
(градински чай)

Този чай е мощно оръжие в битката с рака, но може да се пие и профилактично с прекъсвания.
2 ч.л. салвия се варят в 500 мл вода 3 минути. Чаят се прецежда и се добавят по една чаена лъжичка жълт кантарион, маточина и мента. Киснат 10 мин и пак се прецежда.

За бъбреци
Второто оръжие срещу рак. Приготвя се от 15 г полски хвощ, 10 г коприва (събирана напролет), 8 г пача трева, 6 г жълт кантарион. Това е количеството за 3 седмици. Чаят не бива да се пие по-дълго.
Една щипка от сместа, или 1/2 с.л., се залива с 250 мл вряла вода и кисне 10 мин. Прецежда се и се добавят две чаши гореща вода, за да ври още 10 мин. Пие се на празен стомах студен по 125 г сутрин, обед и вечер преди лягане. Приготвената доза е за 2 дни.

Кръвен
здравец

Третият важен за победата чай.
1 щипка от билката се залива с 250 мл вряла вода, кисне в нея 10 мин и се прецежда. Изпива се на глътки през целия ден.

Зеленчуков
сок

300 г червено цвекло, 100 г моркови, 100 г глави целина, 30 г черна, бяла или червена ряпа и 1 картоф с големина на кокоше яйце. Прави се със сокоизстисквачка. Прецежда се през много ситна цедка или няколко слоя тензух, за да не останат власинки от зеленчуците.
Картофът е задължителен само при рак на стомаха и пожелателен при другите му форми. Вместо него може да се изпиват дневно 250 мл отвара от картофени обелки – хладка, на глътки.

Невен
3 ч.л. от билката се заливат със 750 мл вряла вода, кисне в нея 3 мин и се прецежда. Изпива се сутрин, обед и вечер преди лягане по 125 мл със стайна температура и на гладно вместо бъбречния чай през втората половина от курса.

График за приемане
на сока и чайовете

8 ч – 125 мл студен чай за бъбреци на гладно на глътки.
8,30 ч – 125 мл чай от салвия, жълт кантарион, маточина и мента
9 ч – 125 мл сок от зеленчуци на глътки, с малко задържане в устата
9,30 ч – 125 мл хладък чай от салвия и другите билки
10 ч – 125 мл сок от зеленчуци на глътки, със задържане в устата преди гълтане
12 ч – 125 мл студен чай за бъбреци на гладно
13 ч – 125 мл сок от зеленчуци на глътки с малко задържане в устата
17 ч – 125 мл бульон от лук (за болни с малки тумори и оперирани болни)
От 18 до 20 ч – 125 мл сок от зеленчуци през няколко минути!
20,30 ч – 125 мл кръвен здравец
Преди лягане – 125 мл студен чай за бъбреци

За всяка
болка – билка:

Към трите основни билкови смеси и сока се пие допълнително чай според вида на рака. Чаят се запарва за 10 мин:
• При тумор в мозъка – пият се 1-2 чаши чай от маточина дневно.
• Рак на очите – 1 чаша чай от очанка на ден.
• Рак на гърдата, яйчниците или матката – 1 чаша чай от цариче и коприва на ден.
• Рак на небцето, устните, езика, сливиците, ларинкса – чай от бедреница. Вари се 3 минути. Устата се изплаква 2 пъти с  лъжичка от отварата и се плюе. Трети път се изплаква и се изпива. Прави се често.
• Рак на костите или на белите дробове – чай от теснолист живовлек, медуница, самобайка, лопен или див копър. Чаят се пие в неограничено количество. При туберкулоза се добавят 1 ч.л. семена от живовлек.
• Рак на черния дроб – две чаши топла отвара от картофени обелки се комбинират с компреси над дроба със запарен хвощ, който се поставя в сгъната на две ленена кърпа. Отгоре се покрива с найлон,  завързва се с топъл пояс. Преспива се с него. Зелеви листа заменят хвоща.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още: 

ЧУДОДЕЙНИ РЕЦЕПТИ НА ПЕТЪР ДИМКОВ С ЧЕРЕН БЪЗ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Невена Босилкова 9 години ago
    • Taтяна 8 години ago
  2. Лили 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.