Шефът на „Роскосмос“ заплаши България с ядрена ракета

pixabay.com

Шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин заплаши България с ядрена ракета Сармат, заради твърденията, че е затворила въздушното си пространство за самолета на Лавров.

Вчера ТАСС съобщи, цитирайки сръбския вестник „Вечерне новости“, че България, Северна Македония и Черна гора не пускат самолет на руския външен министър Сергей Лавров да мине през тяхното въздушно порстранство, за да иде на посещение в Сърбия на 6 и 7 юни. По-късно новината бе потвърдена и от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

По този повод Дмитрий Рогозин, шефът на „Роскосмос“ написа в Туитър:

„Ето с какво е добър Сармат. Той няма да иска никакво разрешение за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци. Както и шведите.“

Рогозин е известен ястреб. Миналия месец той написа пак в туитър, че при ядрена война Русия ще унищожи страните от НАТО за половин час.

Ракетата „Сармат“ все още не съществува. Русия неотдавна показа прототип и оттогава плаши света с нея, предаде 24 часа.

източник: novini.bg

Вижте още:

6 случаи на избягната ядрена война

Ядрената мощ на Русия – има ли основания за тревога?

Завръща ли се страхът от ядрена война (нуклеомитуфобия)

Ядрена атака унищожила марсианската цивилизация?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.