Шефът на Pfizer: Нова мутация на COVID може да е устойчива на ваксини

Възможно е в бъдеще да има нова мутация на коронавируса, която да бъде устойчива на ваксини, каза пред Fox News изпълнителният директор на Pfizer Албърт Бурла, добавяйки, че на учените са необходими „най -малко три месеца“, за да адаптират ваксината към всяка нова коронавирусна мутация.

„Всеки път, когато в света се появи нов вариант на коронавирус, учените внимателно изследват опасността му и възможността тази мутация да пробие защитата на ваксината“, каза той.

„Напълно възможно е в един момент в бъдеще една от тези мутации да ни избяга. Ето защо сме подготвили почвата, така че в рамките на 95 дни от първото локализиране на мутацията, да имаме в ръцете си „специално изработена“  ваксина, която ще може да се справи с това“, заключава Бурла.

източник: novini.bg

Вижте още:

„За“ или „против“ задължителната ваксинация?

Д-р Първанова: И с ваксина и без ваксина, смъртността си е същата

Учени: По-голям риск от миокардит при тийнейджъри след ваксинация с Pfizer

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.