Япония планира да изпрати човек на Луната до 2030 г.

луната

Япония разкри плановете си да изпрати астронавт на Луната до 2030 г. Това е първият път, в който Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) огласява плановете си да изпрати свой астронавт отвъд Международната космическа станция.

Идеята е първо да се присъединят към водената от НАСА мисия през 2025 г. за изграждане на космическа станция, разположена на окололунна орбита, която е част от дългосрочната програма на НАСА за изпращане на космонавти на Марс. Токио се надява да допринесе за международната мисия и да сподели японски технологии за изграждането на станцията. След това станцията да бъде използвана като отправна точка за изпращане на японски астронавт на Луната.

Огласяването на намеренията на Токио идва в момент, в който и Китай, и Индия развиват своите амбициозни космически програми.

През ноември китайският космически кораб Шинджу-11 се завърна на Земята, връщайки у дома двама китайски астронавти, от най-продължителната космическа мисия на Поднебесната империя. Пекин разпространи снимки на космическа сонда и роувър, които възнамерява да изпрати на Червената планета до края на десетилетието, предаде БГНЕС.

НАСА и други големи космически агенции работят усилено за реализиране на идеята за изпращане на космонавти на Марс след 15-20 г. През март американският Конгрес прие закон – подписан от президента Доналд Тръмп – нареждащ на НАСА да изпрати астронавти на Марс до 2033 г.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!  

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.