10 причини да повярвате в астрологията

Знаем, че много от вас извъртат очи при споменаването на думата „астрология“. Звезди, странни планетарни позиции и зодии – каква заблуда!

Хороскопът, който видя сутринта по телевизията, ти се стори безумен… На света има още милиони хора с твоята зодия, как ще имате еднакъв ден? Разбираме напълно скептицизма ти.

Зад истинската астрология обаче се крият редица изчисления, сложни термини и години познания, които не могат да бъдат описани за две минути в сутрешния блок. Днес ви даваме 10 причини да повярвате в истинността на астрологията.

1. Астрологията е наука

Да, правилно прочетохте. Астрологията се счита за най-древната наука. Цели цивилизации са изграждали културата и обичаите си около влиянието на звездите и планетите. Много архитектурни паметници, останали от Древността, са ориентирани спрямо Слънцето и движението на Луната и планетите.

2. Помага ти да се опознаеш по-добре

Всеки човек има своята натална карта, която се определя от датата, часа и мястото на раждане. Колкото и невероятно да звучи за скептиците, всъщност разположението на звездите и на планетите в точното време на нашето раждане може да определи скритите ни таланти, слабости и черти от характера. Ако не вярвате, то опитайте да прочетете своята натална карта. Гарантираме, че ще останете изненадани.

pixabay.com

3. Дава насоки

Колкото и да е отричана астрологията, всеизвестен факт е, че много владетели в миналото и политици в настоящето имат до себе си личен астролог. Астрологията следи движението на планетите и влиянието им върху хората, което може да помогне за определянето на благоприятни дати за сключване на брак и на сделки, започване на нови отношения, пътувания, взимане на важни политически решения…

4. Всичко е вибрация

Навярно сте чували фразата „Меркурий е ретрограден“, свързана с рязката смяна на настроения и повишена раздразненост у даден човек. Да, в действителност движението на планетите може да окаже влияние върху по-чувствителните хора така, както оказват влияние магнитните бури и пълнолунията. Както ние вибрираме на дадени честоти, така и планетите имат своя вселенски тон, който от своя страна, в дадени астрологични прозорци, може да повлияе на нашето настроение и поведение.

5. Може да определи подходящата за теб професия

Американският психолог Вернън Кларк проявил интерес към астрологията през 50-те години на миналия век, което довело до интересно проучване. Той избрал 10 човека, практикуващи всевъзможни професии, записал рождените им данни (дата, час, място) и ги изпратил на 20 астролози. Целта била всеки астролог да свържи дадения човек с неговата професия, като се ориентира единствено по наталната му карта. Оказало се, че 16 от тези 20 астролози успели да постигнат резултат далеч над нивото на случайното налучкване. Ако се чудите с какво да се занимавате, то може би е време да посетите астролог.

Morkadis

6. … и подходящия партньор

Чували ли сте някога думичката „синастрия“? Ако се питате дали си подхождате с вашата половинка, то звездите могат да ви дадат отговор. При синастрията се разглежда взаимодействието, което си оказват наталните карти на двама човека – с прости думи синастрията определя къде може да се появят проблеми във връзката и кои са силните ви черти като двойка.

7. Астрологията е математика

Зад тази древна наука се крият множество математически изчисления, от които зависи правилното разчитане на личния ви хороскоп. В уважавани университети по цял свят астрологията е дисциплина, която се преподава на студентите.

8. … и забавление

Да надникнеш в бъдещето си или да чуеш неща за себе си от страничен човек, само с помощта на планетите в наталната ти карта, може да бъде изключително забавно и запомнящо се преживяване. Дори да не откриеш отговори на всичките си въпроси, астрологията определено ще запали любопитството ти.

9. Плашещо точна е

Само човек, който никога не е имал среща с астролог, ще счете астрологията за красива заблуда. Науката за влиянието на звездите не само предрича огромни събития в световен мащаб, но показва и важни моменти в личния живот.

10. Ерата на Водолея

Завършваме с огромно в астрологическите среди събитие – Ерата на Водолея. Според науката астрология Ерата на Водолея е повратна точка в човешката история, която цели преобръщане на световния ред и общоприетите норми. Този период трае 200 години и започна през… 2020 г. След всички събития, които ни сполетяха през миналата година, сме склонни да вярваме, че водолейската ера изобщо не е шега работа.

източник: 10te.bg

Вижте още:

Кои са кризисните периоди в живота на човек според астрологията

Съвместимост на китайските зодиакални знаци според китайската астрология

Пикатрикс – средновековен ръкопис по астрология, практическа магия и талисмани

Житейска мисия и карма за родените на следните дати

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.