10-те най-абсурдни затворнически присъди

съд

Ако полицията арестуваше всеки човек, нарушаващ закона, то всеки един от нас вече щеше да е „зад решетките“, защото по всяко време нарушаваме някои определен закон, в някоя определена държава.

За да ви докажем колко невероятни могат да бъдат съдебните провинения, ще ви разкрием 10-те най-абсурдни затворнически присъди.

1. Арест, заради нецензурни думи

Можете ли с ръка на сърцето да кажете, че никога през живота си не сте използвали нецензурна дума? Ако в момента поклащате негативно глава, то тогава можете да се радвате, че не се намирате в Ню Берн, Северна Каролина. Уесли Форс прегрешил, псувайки пред управителя на супермаркет и то в присъствието на полицай. Служителя на реда веднага заловил нарушителят, който казал лошите думи: „Ще правя каквото, по дяволите, си реша!“. Резултатът от инцидента – 10 дни лишаване от свобода.

2. В затвора, заради събирането на дъждовна вода

Ако живеете в Орегон, по-добре внимавайте добре, ако в личния ви имот сте поставили някой съд, събиращ дъждовна вода. Според законите на щата, водата, която се събира след проливния дъжд е публична собственост. Клетият Гари Харингтън сбъркал като решил да събира течността, за да я използва за собствени цели. Полицията повдигнала обвинение срещу нарушителя и в резултат на това, Гари прекарал 30 дни в затвора.

3. Арест, поради покана за приятелство във Facebook

Не по-малко абсурдно е и следващото ни предложение. Внимавайте на кого изпращате покана за приятелство в социалните мрежи, защото историята на следващият ни участник не завършва много добре. Докато бил част от жури по време на съдебно дело, Джейкъб Джок решил да изпрати предложение за сприятеляване във Facebook на обвиняемата. След като осъдили постъпката му на три дни лишаване от свобода, той се опитал да се оправдае, казвайки, че просто искал да види дали има общи приятели с младата обвиняема.

4. В затвора, заради бягство от сватба

Само по себе си бягството от сватбения ден не е престъпление. В случая на Нийл Макардър обаче, нещата стоят по малко по-различен начин. Бедният Нийл забравил да попълни документите, необходими му, за да сключи брак с годеницата си. Вместо да признае всичко пред половинката си, която с нетърпение очаквала заветния ден, той решил да вземе нещата в свои ръце. Часове преди венчавката той отишъл до един уличен телефон и се обадил на 911, за да предупреди за бомба в църквата „Свети Джордж“. Вместо желания резултат, той прекарал едногодишен „меден месец“ в затвора.

5. Заловен, поради качване на рап текстове в интернет

Социалните мрежи отново излизат на преден план, но този път участието им включва публикуване на рап текстове. Преди да напишете каквото и да е в интернет, вижте случая на следващият ни представител. Камерън ди Амброзио бил изпратен зад решетките поради публикуването на рап текстове с терористични заплахи във Facebook. Полицията не можела да рискува и да си затвори очите за текстовете, съдържащи намерения за убийства, въпреки твърдението на аматьора, че това е просто рап песен.

6. Арестувана, заради спагети

Внимавайте добре какво добавяте в чантата си, защото по време на някоя случайна полицейска проверка, нетипичните предмети у вас, могат да ви изпратят директно в затвора. Това сполетяло 23-годишната жителка на Флорида Ашли Хъф. Автомобилът на младата жена бил спрян за рутинна проверка, но нещо в чантата ѝ приковало вниманието на служителите на реда. Ашли носила в себе си субстанция, която много приличала на метанфетамин. Това, което всъщност имала в дамската си чанта обаче бил сос от кутия SpagettiOs. Едва официалният тест успял да убеди полицаите, че това не е забранено вещество, но младата жена вече прекарала цял месец зад решетките.

Morkadis

7. Неправилно обявена за имигрант

Една от най-неприятните ситуации, в които можем да се окажем е обвинението в нещо, което не сме извършили. Още по-малко – когато полицията твърди, че си имигрант в собствената си държава. Животът на Бризейра Торес се преобръща, когато един ден служители на реда я спират и ѝ искат лична карта, която обаче тя не носила със себе си. Външният ѝ вид веднага подсказал на полицаите, че възможността Торес да пребивава незаконно в САЩ била изключително голяма. Без да приемат за истински всеки един от предоставените от нея документи, служителите изпратили самотната майка в затвора за повече от четири месеца. В следствие на лишаването ѝ от свобода, тя загубила апартамента и работата си.

8. Вандализмът на непослушните кози

Оказва се, че не само хората сме в полезрението на полицията, която дебне за престъпления и проява на вандализъм навсякъде. Историята на следващите стопански животни ще ви разкаже в детайли какво точно имаме предвид… Една чисто нова патрулка, излязла от магазина точно преди два дни, паркирала в близост до зелена поляна и станала жертва на 13 непослушни кози. Те явно не харесали служителите на реда и решили да изразят негодуванието си към закона, изпочупвайки всеки прозорец на колата, до който успяват да се доберат. Полицаите се ядосали толкова много, че заловили три от козите и ги изпратили право зад решетките. Те останали там, докато комисия за защита на животните не поискала тяхното освобождаване.

9. Осъден, заради взимането на паяк за заложник

Наясно сме, че присъдите в списъка ни ви звучат все по-нелепо, но изчакайте да видите и следващият ни участник. Брайън Пол Смит с неохота може да се похвали, че е получил 14-месечна присъда, поради взимането на домашен любимец за заложник. Пленникът бил не какво да е, а отвратителен паяк, който Смит трябвало да гледа за няколко дни. Когато обаче приятелят му си поискал отвратителната твар обратно, Брайън заплашил да застреля любимеца му, ако не му даде 100 долара. Собственикът толкова се стреснал от заплахата, че директно позвънил на полицията. Оказало се, че това не бил първият заложник на обвиняемия. Той държал и сибирско хъски в дома си.

10. Обвинен за бомбардировач, заради изпускане на газ в библиотеката

Последният ни абсурден случай включва детска постъпка, грешен набор от думи и ужасяваща заплаха за бомбена атака. Харолд Хейли бил на косъм да прекара 10 години зад решетките и да заплати глоба от 10 000 долара само защото… пръднал в училищната библиотека. Чудите се как е възможно? Хейли бил толкова въодушевен от постъпката си, че изтичал бързо в тоалетната и написал гордо на парче тоалетна хартия: „Пуснах бомба в библиотеката!“. Учениците се изплашили от заплахата и показали листа на една от учителките. Тя веднага разпознала почерка на Харолд, уплашила се и позвънила на 911. Когато обаче служителите на реда дошли и огледали библиотеката, единственото, което открили било странна миризма…

инфо: 10te.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.