12 от най-магичните улици по света, заслонени от цветя и дървета

2

Графтън, Австралия

Всяка пролет японците честват разцъфването на пролетните цветове под формата на празник, известен като Ханами. Според източната философия то напомня за това, колко краткотрайна и преходна е красотата. Вие обаче не се нуждаете от дълбоко и философско значение, за да се насладите на приятна разходка сред тези прекрасни улици.

Разходките по подобни места са пленителни. Растенията обаче имат и практична стойност. Очевидно улиците с дървета решават най-различни градски проблеми, свързани с топлината, увеличават евапотранспирацията и окуражават разходките и карането на колело.

Улица в Бон, Германия

3

Път в Полша

4

Спело, Италия

5

Улица със сакура в Тайланд

6

Кан сюр Мер, Франция

7

Гран Канария

8

Израел

2

Нейпълс, Флорида

3

Мрачните плетове на Ирландия

4

Испания

5

Прованс, Франция

6

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.