13 мистерии, достойни за Холивуд (част 2)

продължение от част 1

На хората е присъщо да търсят отговори и да се опитват да обяснят и най-мистериозните обстоятелства. Като интернет потребители, усещаме нуждата да кликаме на милион публикации на ден, всяка по-шантава от предишната, шокираща ни с някаква зловеща история за неразрешена загадка. Това може да е малко натоварващо, затова решението би било Холивуд да адаптира тези истории във филми. Така поне ще ни изкарат акъла подобаващо.

Тамам Шуд

6

Мъж, починал от неизвестно какво е открит на плаж Самъртън в Аделаида, Австралия през 1948г. У него не са намерени документи, нито следи от борба, а е бил облечен в костюм. Има единствено една бележка с думите „Тамам Шуд“, персийска фраза, означаваща „готово е“.

След разследване е установено, че листът е откъснат от рядка книга, намерена на няколко пресечки. В книгата пък е открит шифър, видим само под УВ светлина. Шифърът не е разбит и до днес.

Изчезването на Ашли Фриман и Лаурия Байбъл

7

През декември 1999г в Оклахома, по случай 16-ият си рожден ден, Ашли Фриман кани най-добрата си приятелка Лаурия Байбъл да спи в караваната й. Това се оказва последният път, когато момичетата са видени.

Същата вечер караваната изгаря до основи, а родителите на Ашли са открити мъртви вътре, всеки с куршум в главата. Момичетата така и не са намерени.

Дани Фриман – бащата на Ашли – е казал на брат си, че нещо случили му се, трябва да търси в шерифството на окръг Крейг. Синът на Дани, Шейн, е застрелян от наместник след като е откраднал камион. Дани е щял да го съди малко преди трагичния пожар.

Близначките Полък

Близначките Полък

 

Само на 11 и на 6 години, през 1957г Джоана и Жаклин умират трагично, след като са блъснати от кола, пресичайки към църквата. Година по-късно на родителите им се раждат близначки и изненадващо едно от момичетата има същите родилни белези като починалата си сестра Жаклин.

Докато растели, близначките се развивали по точно същия начин като сестрите си, като дори разпознавали места, на които никога не са били (но сестрите им да). Твърдели също, че ходят в същото училище като Джоана и Жаклин.

Още по-зловещо, майка им веднъж ги наблюдавала как играят, преструвайки се, че умират, като едното момиче казало „Кръвта тече от очите ти. Там те удари колата.“

Изчезването на Фредерик Валентич

8

Изчезването на самолети е болна тема на обществото ни, предимно защото когато се качим в метална кутия, носеща се в небето, единствената ни цел е да кацнем някъде безопасно. През октомври 1978г обаче това не се случва на Фредерик Валентич, който излита от Мелбърн, Австралия на път за остров Кинг, на 200км от там.

Насред полета Валентич се свързва с контрола на въздушния трафик и пита дали край него има друг самолет. Те отричат, но Валентич ги уверява, че е видял друг обект да прелита наблизо. Когато го питат дали е самолет, той казва, че е имал формата на пура с пуснати светлини, а последните му думи са „не е самолет“.

Седем минути по-късно самолетът на Валентич губи радио връзка и повече не е чут или видян. Същият ден са записани още няколко срещи с НЛО.

Ръкописът на Войнич

войнич

Конспирациите на конспирациите често се върти около Ръкописа на Войнич – древна книга, написана на тайнствен език, който никой не може да разбере. Някои казват, че ръкописът е ключът към откриването на извънземен живот, докато за други е просто шега.

Това, за което всичко са съгласни, е че книгата е написана през 15-и век и не е просто драскулки – истински език е, написан с азбука, а страниците са пълни с илюстрации.

Единственият проблем е, че никой на света не успява да разкодира езика и значението му, нито пък да открие кой е писал книгата.

Убийствата в Хинтеркайфек

9

20-те години в Германия не са най-добрите, но като прибавим и някои зловещи, необясними убийства, нещата стават още по-зле. Загадката тук започва със стъпки в снега около изолирана ферма – ферма, която по случайност е изгубила хазяйна си месеци по-рано, понеже бил убеден, че мястото е обитавано от духове.

След като чуват стъпки на тавана, намират разни неща в къщата, които никой не е бил внесъл и мистериозно губят ключовете си, семейството изчезва. След няколко дни съсед отива да провери и открива повечето убити с кирка в плевнята. Онези, които не били там – прислужницата и най-малкият син – били убити в леглата си.

След като ги е убил, останалият в неизвестно извършител е постоял известно време в къщата, доказателство за което е, че съседите са виждали да излиза пушек от комина и в къщата някой да яде храна.

Коледната трагедия на Содър

Баща на 10 деца в Западна Вирджиния наблюдава как къщата му изгаря на Бъдни вечер през 1945г. След като помага на жена си и четири от децата да избягат от горящия дом, той се опитва да влезе и да спаси останалите.

Открива, че стълбата, която винаги е държал облегната на къщата, липсва, дъждовната вода от резервоара се била превърнала в лед, а пикапът му не искал да запали. Бил принуден да бездейства, докато пет от децата му, на възраст между 5 и 14 години, умирали.

Но когато пожарът стихва и влизат в димящата къща, не са открити никакви останки. Повече от 20 години по-късно, през 1968г, по пощата пристига плик със снимка на млад мъж, който приличал на един от синовете, но пораснал. Неговото име, Луис Содър, било изписано на гърба.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Мистериите на Великденския остров

10 интересни паранормални феномена

Мистерията на братята Торес, която никой досега не разгада

Мистериите в местността „Седлото”

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.