13 типа токсични хора, които да изхвърлите от живота си (част 1)

скандал

Повечето от нас нямат и ни най-малка представа как хората в обкръжението ни влияят на качеството на нашия живот. Оптимизмът е заразен, но същото важи в пълна сила и за песимизма. Именно поради тази причина е важно да се обградите с правилните хора.

А кои трябва да избягвате?

Онези, които не ви уважават

Почтените хора заслужават уважение. Ако забележите, че около вас има хора, които не са способни да ви удостоят с нужното уважение, кажете им да стоят настрана от вас. Уважавайте себе си и не позволявайте на отсрещния човек да проявява неуважение към вас. Никога.

Онези, които ви използват

Използвачите изискват време, енергия и ресурс, без да вземат под внимание собствените ви желания и нужди.

Този тип хора ще ви дадат достатъчно, за да са сигурни, че няма да ви загубят като бъдещ ресурс, който да използват. Когато сте около тяй, може да се чувствате чудесно, защото често използват чара си, за да си проправят път. Щом е удобно за тях, могат да ви накарат да се възприемате като безценни и обичани. Но когато не е така, те ще ви оставят отхвърлени, несигурни и безполезни.

Онези, които стресират ежедневието ви

Няма как – сигурно и вие познавате човек, който ви стресира постоянно. Затова послушайте себе си и го отстранете на мига. Животът е достатъчно стресиращ сам по себе си. Не е нужно някой друг да допринася за това допълнително.

Критикът

Никой от нас не е съвършен. Така че разчитаме на истинските си приятели да бъдат честни с нас, когато имаме нужда от честно мнение. Но някой, който постоянно критикува, не е истински приятел.

Този тип хора често имат ниско самочувствие и могат да проектират собствените си несигурности върху хората около тях. Тяхната негативност не е нещо, което е здравословно да бъде наоколо през новата година.

Онези, които винаги успяват да ви наранят

Много от хората, за които най-много ни е грижа, понякога ни нараняват. Ако има някой, който постоянно прави това, просто го дръжте на разстояние. Болката може да се възприеме като нещо добро, само ако ви носи урок. В този случай, урокът е да спрем да позволяваме на другите да ни използват като боксова круша.

Онези, които ви даряват с усмивка, а после ви обиждат зад гърба ви

Чисто и просто – това са страхливци. Те нямат куража да кажат онова, което мислят. Преструват се на ваши приятели, но веднага щом ви обърнат гръб, започват да ви обиждат пред останалите. Подобни хора са способни да сринат репутацията ви. Затова просто ги изхвърлете от живота си. Веднъж и за винаги. Оставете ги в миналото. Те не заслужават вашето внимание.

Приятелят, който сте надраснали

Надяваме се, че приятелствата ни ще продължат завинаги – но реалността е, че мнозина няма, защото не би трябвало. И това е добре.

Много приятели просто искат да бъдат в живота ни за известно време и след това трябва да продължим. За съжаление, вината, задълженията и грешните схващания ни задържат в дадено приятелство по-дълго, отколкото е добро за нас, често и за тях. Приятелствата трябва да бъдат реципрочни и балансирани. Ако не са, може би е време да продължим.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Ако смятате, че останалите хората имат повече приятели от вас, вероятно грешите

Какво не допускат в живота си самоуверените хора

Изхвърлете тези 8 типа токсични хора от живота си още сега

9 фрази, с които допускаме злото в живота си

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.