14 наистина красиви места, за чието съществуване повечето туристи не подозират

Съществуват множество места по света, които не са популярна дестинация, тъй като са сравнително трудно достъпни. Но нима не си заслужава да посетите тези уютни острови, кристално чисти води, изпъстрени с цветя полета и поразителни водопади? Всички те сякаш са излезли от някоя приказка.

В следващите редове ще ви представим 15 сравнително неизвестни дестинации, за чието съществуване повечето туристи (засега) дори не подозират.

Благай, Босна и Херцеговина

2

Това мъничко селце е сгушено сред водопади и сини води. Белите му къщички и манастирът са разположени под надвиснали скали. То е свещено място за дервишите и суфите, които са построили селото.

Хуакачина, Перу

2

Един е малък оазис, разположен насред огромна пустиня. За да стигнете от Лима, столицата на Перу, до това прекрасно място, ще ви бъдат необходими 5 часа. Населението на града е около 200 души, така че тук можете да избягате от всичко и всички.

Скритият плаж в Мексико

3

Това  местенце e известно със своите чисти води и огромното разнообразие от птици. Можете да стигнете до плажа единствено по вода. След като преминете лабиринта от подводни пещери, ще се озовете на този прекрасен плаж, скрит в дълбините на острова.

Силфра, Исландия
4

Силфра е мястото между континенталните плочи на Европа и Америка. Освен това е любимо място на авантюристите и онези, които обичат да се гмуркат. Но внимавайте, водите тук са толкова чисти, че лесно можете да загубите представа за дълбочината, на която се намирате, защото през студената вода можете да виждате на 300 метра разстояние!

Изола Бела, Италия

5

Това италианско островче в езерото Маджоре е един от най-красивите острови в света. Всъщност – именно това подсказва и самото му име (Красивият остров). Тук откриваме забележителния дворец Боромео и многоетажните му градини и тераси, които окупират почти целия остров. Освен това в градините ще зърнете и бели пауни, които са смятани за кралски птици.

Селцето Попай, Малта

6

То се състои от няколко дървени къщи, създадени за снимките на мюзикъла „Попай“ през 80-те години. Днес е курорт с увеселителен парк. Можете да си направите разходка с лодка във водите на пристанището или да се насладите на невероятните гледки. Къщите все още са обзаведени по същия начин, както по време на снимките.

Мраморните пещери, Патагония

7

Мраморните пещери в Патагония са известни със забележителните отражения, които тюркоазената вода хвърля върху мраморния таван. Наричани са още Мраморната катедрала заради невероятните си арки.

Вратата към Ада, Туркменистан

8

Какво е това? Кратер, от който излиза непрестанно природен газ. И той гори вече десетилетия, подпален от хората преди 45 години! Диаметърт му е между 60  и 100 метра, а дълбочината поне 50. Пламъците  се захранват от излизащия непрекъснато отдолу газ.  На човек му изглежда обаче като че ли скалите и пясъците излъчват огромно количество топлина. На около километър наоколо земята е сива и безплодна, обитавана само от паяци и гущери.

Катедралата Лас Лахас, Колумбия

9

Катедралата Лас Лахас („Скалите”) се намира в Южна Колумбия. Храмът е издържана в неоготически стил и е строенав периода 1916-1949 година на мястото на по-стар параклис, като средствата за строежа са дарени от жителите на околността. През 1954 година Ватикана предоставя на Лас Лахас привилегирования статут на базилика.

Пещерата на Марсел д’Ардеш, Франция

10

Пещерата е открита през 1836 г. от френски ловец. Намира във Френските Алпи. Всъщност представлява огромна мрежа от малки пещери с кристалносини води и цветни скали.

Червената земя на Донгчуан, Китай

3

Mястото не е на туристическата карта на Китай zаради своята отдалеченост и слабо развита инфраструктура. To обаче напълно си заслужава да се види. Яркият червен цвят се дължи на високата концентрация на минерали в почвата.

Остров Флорес, Португалия

4

Той в списъка на ЮНЕСКО заради своята уникална флора и фауна. Намира се в най-западната точка на Азорските острови, в близост до бреговете на Португалия. Наречен е Цветният остров, защото почти цялата му територия е покрита с цветя. На него ще откриете и минерални извори, лагуни, оризови поля, мънички села, езера, вулкани и пещери.

Национален парк Маранхенсес, Бразилия

5

Намира на брега на Атлантическия океан в североизточната част на Бразилия. По време на дъждовния сезон се образуват хиляди лагуни сред пясъчните дюни и гледката е просто невероятна. Остава си мистерия как рибите и раците успяват да достигнат до това място въпреки сушата през по-голямата част от годината. Най-подходящото време да посетите парка е от юли до септември, когато лагуните са най-пълни и най-красиви.

Сетенил де лас Бодегас, Испания

6

Това чаровно малко градче, създадено преди осем века, е сгушено в скалите на Южна Испания. Местните го наричат Градът под скалите. Стените и покривите на къщите са част от огромни базалтови скали, които защитават местните от горещото слънце и буйните ветрове.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.