2 черти на характера, които ви карат да изглеждате по-красиви

красота

Знаете ли, че характерът ви може да ви накара да изглеждате физически по-красиви в очите на другите? Според изследвания този ефект имат най-вече две личностни черти – отзивчивост и честност, пише PsyBlog.

Хората, които демонстрират отрицателни черти, като грубост и нечестност, пък изглеждат физически по-малко привлекателни на наблюдателите.

Констатацията е особено силна, когато жени трябва да оценяват мъже, тъй като те обръщат малко по-голямо внимание на личностните особености. Откритията подкрепят старата мъдрост, че „вътрешната красота“ е не по-малко важна.

„Желателните личностни черти карат един човек да ни изглежда като цяло по-подходящ за близки взаимоотношения от всякакъв род“ – казва ръководителят на проучването, д-р Гари Левандовски Младши.

Преценката на определени лица като по-привлекателни след получаване на допълнителна информация не се влияела от това дали човекът е във връзка или не, дали се разглежда като потенциален романтичен партньор, или не.

инфо: expert.bg

Вижте още:

Учени твърдят: Хората могат да „подушат и чуят“ красотата на отсрещния

Проверете какво казват буквите от името ви за характера, който носите

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Изберете си китайски 3 мъдрости, които пасват най-добре на характера ви и вижте нещо ценно за себе си!

Най-невероятните стандарти за красота от историята

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.