20 години по-късно: От изчезналите в Добрич няма и следа

изчезнал

20 години след мистериозното изчезване на 20 души от Добрич, случаят е все така заплетен. Районът на безследно изчезналите бе наречен Бермудски триъгълник.

От ноември 1997 до ноември 1998 година имаше шест случая на изчезнали млади хора. Няколко десетки бяха те от средата на 90-те години на миналия век до 2006-2007 година. На практика днес никой не може да каже точния брой на случаите през годините, колко от тях са разрешени и колко от изчезналите са открити – живи или мъртви.

В онези години изчезналите хора в Добрич са едва 2% от всички изчезнали хора в цялата страна по онова време, поне според полицаите. Теорията, че отвличанията са дело на една престъпна група, се оказа безпочвена. Случаите са различни и приликите между тях са малко.

Преди 20 години от Добрич изчезват Румяна Димитрова, Силвия Георгиева, Неделчо Стоянов, Наталия Влахова, Петър Петров и Димитър Георгиев. Днес близките им не вярват, че някога ще узнаят истината за случилото се с техните деца. Според тях оперативната работа по случаите не е била качествена и затова тайните не са били разгадани. Някои от родителите на изчезналите вече не са между живите, а тези, които са, не намират смисъл да се ровят повече в миналото. Те отдавна не поддържат връзка помежду си, както е било преди години.

Изчезването на младежите е обвито в мистерия. Органите на реда дават информация на родителите само когато ги потърсят. Към днешна дата Кръстинка Димитрова, майка на изчезналата на 30 април 1998 година Румяна, е единствената, която продължава да търси справедливост. Тя разказва, че във фаталния ден 28-годишната Румяна Димитрова била пресрещната на паркинга пред дома им. Докато държали жената до колата ѝ, други хора влезли в дома и го обрали. Крадецът отворил блиндираната врата с ключовете ѝ и задигнал пари и бижута. След това Румяна изчезва. Заподозреният за кражбата се издал пред детектора на лъжата, но не се намира връзка между него и отвличането на момичето. Кръстинка обаче е убедена, че има връзка между кражбата и похищението.

Преди 20 години, както и днес, Кръстинка Димитрова е убедена, че знае кой е похитил дъщеря ѝ. Според нея това е човек, който е добре познат на полицията, но е на свобода. Понякога даже го срещала по добричките улици.

В последните две десетилетия нещата не се променят…до днес. От МВР Добрич са изготвили фоторобот на Румяна, с който полицаите се надяват да намерят следи от нея – ако не у нас, то поне в чужбина. От полицията са категорични, че и днес се работи по всички случаи на безследно изчезнали, включително и на тези от 90-те години на миналия век.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Загадъчно изчезналите хора, които са мистерия и до днес

Смразяващата истина за изчезналите бебета в Израел

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Мистериозно изчезнали артефакти

Тайните на Бермудския триъгълник: 75 изчезнали самолета, над 200 потънали кораба и повече от 1000 жертви

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.