2014 г. е била най-топлата в човешката история

heatИзминалата 2014 г. е разбила няколко температурни рекорда по високи температури във Франция, Великобритания, Германия и Белгия, съобщават метеорологичните агенции.

 Според френските метеоролози 2014 г. е най-горещата година от 1900 г. насам. През миналата година средните температури в страната са били с 1,2 градуса по Целзий по-високи от средните. „В Париж термометрите са били под нулата само през два дни, в сравнение с обичайните 25 дни годишно“, казват още метеоролозите.


Според тях същото е било и положението в Германия и Белгия, за които също разполагат с данни. Там миналата година е била с 1,4 градуса по топла от обичайно.

Във Великобритания 2014 г. е била най-гореща от 1910 г., с 1,1 градуса повече от средните за страната температури. Тези стойности са с 0,2 градуса по-високи от предишния рекорд през 2006 г. Според британските метеоролози осем от десетте най-горещи години в страната са били след 2002 г.

Световната метеорологична организация към ООН по-рано миналата година съобщи, че 2014 г. е най-горещата в световен мащаб от началото на измерването на температурите, отговаряйки на тенденциите за глобално затопляне.

инфо: standartnews.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.