3 начина да спрете да се сравнявате с другите

завист

Волно или неволно, всички сравняваме кариерата си, връзката си, преживяванията си с тези на приятелите и близките ни. И дори животът ни да е чудесен, все ни се струва, че другите са по-добре.

Това е изключително погрешна нагласа, която с времето може да доведе до комплекси, ниско самочувствие, дори депресия. Затова от Inc.com ни дават няколко начина, по които можете да спрете да се сравнявате с останалите.

1. Фокусирайте се върху силните си страни.

Всички имаме специфични таланти, умения и способности, но често ги пренебрегваме, когато се сравняваме с приятелите си. На забравяйте, че най-добрите лидери не са тези, които просто имитират успелите, а онези, които познават добре личните си качества и се възползват от своята уникалност.

2. Научете се да цените чуждите постижения.

Когато поздравявате някой друг за негово значимо постижение, вие оценявате успеха му по достойнство и премахвате нуждата от сравнение. Освен това, по този начин ви си гарантирате, че ще получите признание от него, когато вие постигнете нещо значимо.

3. Не сравнявайте това, което сте направили за две години, с постигнатото за двадесет години от някой друг.

Голяма част от хората, с които се сравнявате, вероятно имат по-голям опит от вас и съответно повече постижения. Истината е, че вие може да сте на същото ниво на развитие или дори на по-високо от това, на което те са били на вашата възраст.

инфо: expert.bg

Вижте още:

Как да разблокирате възможностите на вашата интуиция?

Какво ни кара да се чувстваме щастливи?

Отстрани лошите спътници от живота си

Как да се почувстваме щастливи на мига

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.