5 мистериозни места, за които учените нямат обяснение

бермудскиБермудският триъгълник

Той определено е едно от най-странните места в света, а единственото място, което може да му съперничи, е „Дяволското море“ или змийският триъгълник. Това е част от тихия океан, разположена край бреговете на Япония и е свързана с редица необясними явления. Тук се появяват странни светлини, предмети и мистериозно изчезват цели самолети. Дори японското министерство по морските въпроси признава, че това място е опасно.

Историята помни случка, която поразително напомня на събития с Бермудския триъгълник, случили се преди години. Изпратен е изследователски кораб в областта, за да открие какво точно причинява аномалиите, но целия екип заедно с екипажа на кораба мистериозно изчезват.


Ранчото Бигълоу

Това ранчо се намира в щата Юта и включва повече от 480 хектара площ. Мистериите тук започнали през 50-те години на миналия век, но през 1994 година двойка фермери решили да го купят. Още от първия ден започнали да им се случват странни неща.

Огромен вълк нападнал фермера, а при опитите му да го застреля, установил, че куршумите не могат да пробият кожата му. Нито нож, нито каквото и да е друго оръжие.

Накрая животното сякаш се стопило във въздуха, а две години по-късно фермерите забелязали странни летящи обекти, а растенията започнали да мутират.

В крайна сметка ранчото било продадено на Робърт Бигълоу, който построил институт за изследвания на паранормалните явления в района.

Долината Сейнт Луис

нлоТази котловина се намира в южната част на Колорадо и в нея се случват такива неща, че Бермудският триъгълник ще ви се стори като почивна дестинация. Непрекъснато се наблюдава появяване на НЛО—повече от 1000 полета са засечени тук, както и редица странни мутации на животни.

За странните явления разказват още от 1967 година, когато конят на местен фермер е открит без мозък. Няма рани, няма прорези, просто мозъкът сякаш се е изпарил от тялото на животното, твърдял ветеринарят.

Mandragora.bg

Продължилите подобни странни случки с животните отказали много хора да живеят тук. И те побързали да напуснат странното място.

Бенинговия триъгълник

Мястото се намира в югозападната част от Върмонт, а мистериозни изчезвания са се случвали в периода между 1945 и 1950 година. Група ловци разказват, как мистериозно изчезнал един от приятелите им, въпреки че щателно претърсили района.

Ветеран от войната изчезва три години по-късно. С годините има още около 6-7 странни случая. Всички изчезвания са се случили между периода 1 ноември и 20 декември. През останалото време не се наблюдават абсолютно никакви инциденти.

Триъгълникът Бриджуотър

Върху площ от 200 кв. километра щата Масачузетс живеят много малко хора. На това място се случват странни неща- появяват се летящи чинии, ражда се двуглав добитък, в района има и много изчезнали хора.

Няколко души дори съобщават, че са видели птица, която напомня птеродактил, въпреки че той се смята за изчезнал преди хиляди години.

Местни разказват, че са видели куче с червени очи и странни мутации в района. Двуглави, шесткраки овце, гъски без глава—всичко това може да бъде открито и днес в района. Малцина са смелчаците, решили да живеят в толкова опасна и странна територия.

Вижте още: 

10 ЧУДЕСА НА СВЕТА, ЗА КОИТО УЧЕНИТЕ НЯМАТ ОБЯСНЕНИЕ

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://www.razkritia.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Анонимен 7 години ago
  2. Valentin Raykov 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.