7 вълнуващи изоставени места, които ще искате да посетите

Сайтът Bright Side представя някои от зловещите и същевременно вълнуващи забележителности в света. Всяка от тези гледки събужда смесени чувства, но несъмнено разпалва любознателността и въображението ни.

2

Градът, в който се намира тази болница е на 40 км разстояние от сториата на Германия. По времето на Първата и Втората световна война тя се използва активно от военните. През 1916 г. там е бил лекуван и Хитлер. Градът бил изоставе през 1995 г.  и оттогава насам се руши.

3

4

Градът призрак Сан Жи в Тайван

5

Градът е бил планиран като луксозен курорт за богаташи на морския бряг, но когато започва строежът, започват да се случват странни неща. Десетки работници загиват, след като падат от височините, въпреки поддържащите въжета и или са смазани от счупени кранове.

6

Местните вярвали, че районът е населен от зли духове. Има ужасяващи истории за японски лагери на смъртта, които се намирали на същото място в миналото. В края на 80-те строителството е спряно. Апартаментите са оставени празни, но градът е запазен. Местните хора вярват, че разрушаването му ще пусне на свобода злите духове.

7

Призрачният град Колманскоп, Намибия

8

Призрачният град Колманскоп е основан, защото на мястото били открити множество дребни диаманти – донесени от океанския вятър. Били построени големи и красиви сгради, училище, болница и стадион.

9

Morkadis

Селцето скоро се трансформирало в образцов германски град. Всички жители таели надежда са дългосрочен просперитет, но запасът от диаманти скоро свършил, жителите на града го напуснали, поради проблеми с водата и пясъчните бури. Повечето от построените къщи останали заровени в пясъка, което създава мрачна атмосфера.

10

2

Остров Гунканджима в Япония

3

Истинското име на острова е Хашима, но е по-известен с прякора си, който означава „Корабния остров“. Той бил заселен за първи път през 1810 г., когато е установено, че на него има въглища.

4

През следващите 50 години се превръща в най-гъсто населеният остров в света. 5300 души са живели в радиус от около половин миля. През 1974 г. обаче дървените въглища и другите изкопаеми горива били изчерпани и хората започнали постепенно да напускат „корабния остров“. Достъпът до него вече е ограничен, но местните хора могат да разкажат много за него.

Ограденият град Коулун в Хонконг, Китай

5

Градът се намира в Хонконг, но управниците нямали власт над него, защото се държал предимно от мафията. Проституцията и трафикът на наркотици процъфтявали. Въпреки това „градът в града“ не бил лишен от производство на дребни стоки, магазини и заведения.

6

Въпреки господството на мафията и мизерните условия на живот в града се развива общност, която дава пример за кооперация и съдействие. Създават се детска ясла, детска градина, училище. В началото на 90-те години там живеели около два милиона души на квадратна миля. След което започва процес на изселване и през 1995 парк със същото име е отворен на мястото на града. Някои от историческите постройки са запазени.

Църквата Сан Хуан Парангарикутиро в Мексико

7

Църквата, намираща се в едноименното село е погребана под лавата, когато избухва вулканът Парикутин през 1944 г. Въпреки това олтарът и камбанарията по чудо остават непокътнати сред руините.

8

Припят, Украйна

9

Изоставеният град се намира на две мили от атомната електроцентрала в Чернобил. След атомната катастрофа от 1986 г. градът става част от забранената за достъп „мъртва зона“ и образ на страшната сила на атомната енергия. Мястото привлича много посетители и всяка година се раждат нови градски легенди.

10

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.