7 странни признака, че сте креативен човек

въображение

Ако сте саркастичен и пренебрегвате крайните срокове, е много вероятно да сте високо креативен, сочи ново изследване.

Според него сарказмът всъщност провокира креативността. Той не е просто неин страничен продукт. Въпреки че се смята за една от по-низшите форми на хумор, сарказмът реално изисква значителни умствени усилия.

Ето 7 странни признака, които подсказват, че сте креативен човек.

Умът ви се рее – тази активност съвсем не е загуба на време, а е ключова за успеха и високата креативност.

Говорите с хора, с които не сте съгласни  – новите хрумки и пробивите в различните области на живота идва от смесването на идеи от различни хора (и много по-рядко от такива на индивидуални гении).

Пренебрегвате крайните срокове – това, както и онези моменти на “Ахаа!”, се оказват свързани с успеха повече, отколкото чистото хирургично аналитично мислене.

Невротични сте – главната причина за това е, че областта в мозъка, която е отговорна за креативността, също така има тенденцията да мисли твърде много за нещата и да се притеснява.
Оставяте подсъзнанието да свърши работата по мисленето. Резултатите са показали, че колкото повече мислите съзнателно, толкова по-малко креативни сте.

Разсейвате се лесно – за креативните хора е много трудно да се абстрахират от шумове от типа на клаксони на коли, капещи кранове или шум от разговори навън.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Креативните хора имат проблемен сън

Няколко метода за повече креативност в ежедневието

Тези признаци показват, че сте родени за големи дела

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.