7 характерни неща за личностите със силна психика

психика

Хората със силна психика не са безчувствени роботи. Те обаче възприемат трудностите по различен начин – извличат си уроци от тях и ги използват за мотивация. Ето няколко характерни за тях черти, посочени от LinkedIn.

1. Контролират емоциите си

Негативните емоции предизвикват вашата психическа сила на всяка крачка от пътя. Въпреки че е невъзможно да не чувствате емоции, от вас зависи как ще ги управлявате и държите под контрол. Когато позволите на емоциите да замъглят вашата обективна преценка, лесно може да изгубите решителност и самоувереност.
2. Не спират да се борят, дори когато се чувстват победени

Ако се откажете, когато нещата станат трудни, всеки следващ път става по-лесно да изоставите всичко и да се предадете без борба. От друга страна, ако дадете всичко от себе си, за да преодолеете трудностите, ставате все по-силни със всяко ново предизвикателство.

3. Вярват на своята интуиция

Има тънка линия между това да се доверявате на интуицията си и да бъдете импулсивни. Да вярвате на интуицията си означава да вземете предвид всички възможни гледни точки и да се доверите на способността си да вземете правилното решение, когато фактите не ви предоставят ясен и едностранен отговор.

4. Водят, когато никой не ги следва

Лесно е да давате насоки и да вярвате в себе си, когато имате подкрепата на останалите, но истинското изпитание за психически силните хора идва в запазването на решителност и постоянство, когато никой не вярва в това, което правят. Хората със силна психика вярват в себе си и поддържат курса, докато не спечелят подкрепата на другите.

5. Любезни са с хората, които са груби с тях

Хората със силна психика не позволяват на другите да ги обиждат, но това не означава, че са груби с тях. Вместо това те се държат с грубите хора по същият начин, по който и с всички останали, защото отказват да се поддадат на негативността и да изгубят контрол върху своето емоционално състояние.

6. Винаги поемат отговорност за собствените си действия

Хората са по-склонни да си спомнят как сте разрешили проблема, отколкото как сте го създали. Когато поемате отговорност, дори в случаите, когато може да си намерите извинение и да си измиете ръцете, вие показвате, че се интересувате повече от резултатите, отколкото от вашето его и имидж.

7. Винаги се фокусират върху детайлите 

Преглеждането на малките подробности може да бъде най-тежкото изпитание за вашата психика, особено когато сте изморени. Колкото по-трудни са предизвикателствата, толкова по-внимателни и концентрирани стават психически силните хора, особено когато става въпрос за числа и малки детайли.

инфо: expert.bg

Вижте още:

Здрава психика – няколко съвета, които ще ви бъдат полезни

Интересни факти за психиката ни

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Как да повишите устойчивостта на своята психика?

10 дупки, през които изтича силата ви

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.