7000 души в света със синя кръв

freepik.com

Хора със синя кръв! Те не са част от научно-фантастичен филм, а са реални жители на Земята. На планетата ни в момента има около 7 хиляди души не с червена, а със синя кръв, съобщи „Ройтерс“.

12-годишнато английско момиченце Поли Нетин е едно от „сините“ хора. При раждането на Поли специалистите от хематологичния център уверили родителите й, че тя ще се развива нормално, въпреки патладжанения цвят на кръвта във вените й.

Кой и защо е виновен за синята кръв на Поли? Отговорът на лекарите първоначално шокирал майката. Причината се криела в противозачатъчната медна спирала, която тя носила в продължение на няколко години, преди да забременее с дъщеря си.

Ето какво обяснява професорът от Лондонския център по хематология Робърт Ефреси, който е лекуващ лекар на „синьото“ момиче:

„В света има около 7000 души, чиято кръв е със син нюанс. Наричат ги цианетици от cyanea (на латински – син). Желязото в кръвта им е заменено от медта, без това да променя функциите й. Само цветът й е синьо-виолетов, получен от мед с железни примеси“, казва той пред сп. „Ню Сайънтист“.

Учените имат свое обяснение за появата на цианетиците. Те считат, че това се дължи и на законите на еволюцията. Природата обикновено се застрахова, като съхранява необичайните неща.

В случай на апокалипсис от каквото и да е естество (екокатастроха, епидемия, промяна на климата и околната среда…), когато „нормалните“ загинат, „отклоненията“ ще оживеят и ще създадат нова популация! ! !

Хората със синя кръв не страдат от обичайните болести на кръвта, по простата причина, че микробите не успяват да атакуват медните клетки. Синята кръв много по-бързо се съсирва, отколкото червената. Дори сериозни травми не предизвикват кръвотечение.

Бумът на цианетици обаче не е презастраховка на еволюцията, а се дължи на механичните контрацептиви: вътрешноматочни спирали и диафрагми, които съдържат мед, пък твърди професора Робърт Ефреси.

Оказва се, че изразът „синя кръв“, не е случаен. Някои от благородните рицари, поставили началото на древни благороднически родове, действително са имали синя кръв, тъй като са носили медните им ризници.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

7 тайни, които кръвната ви група иска да ви каже

Хората с тази кръвната група трябва да забравят за алкохола

Кланът Ротшилд изчезва заради кръвно проклятие

Кралски величия, които страдат от мутации и дефекти, причинени от кръвосмешение

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.