8 неща, които да очакваме, когато британската кралица напусне този свят

Кралица Елизабет II

Кралица Елизабет II е монархът, който е бил на власт най-дълго в историята и ни е доста трудно да си представим как някой би могъл да заеме нейното място. Тя е жив символ на стабилност и ред. Но кралицата е вече в деветдесетте си години и рано или късно ще се случи неизбежното, а плановете за този тъжен повод вече са направени.

Принц Чарлз

Тронът няма как да остане празен. Веднага щом смъртта на кралица Елизабет бъде потвърдена, Чарлз ще стане новият британски монарх. Крал Чарлз ще направи своето официално обръщение към народа вечерта, в деня, в който майка му е починала, а на следващия ден ще посети и Шотландия, Уелс и Ирландия, за да се срещне с хората там. Независимо от обстоятелствата, при които се е присъединила към кралското семейство, по силата на действащите в Обединеното кралство закони, Камила Паркър-Боулс ще стане кралица Камила.

Операция London Bridge

Когато новините за смъртта на кралицата се потвърдят, кодовата фраза “London Bridge is down” ще бъде задействана и ще започне изпълнението на един от най-сложните и детайлни планове за погребение. Всичко е вече планирано. Има различни планове за транспортиране тялото на кралицата, в зависимост от това къде точно ще настъпи смъртта й. Нищо не е оставено на случайността. На нас може да ни се струва странно да планираме собственото си погребение, но за кралските особи това е част от службата към тяхната нация.

Информиране на света

Личният секретар на кралицата ще бъде първият, който ще узнае за нейната кончина. Той ще поднесе новините на министър-председателя, независимо по кое време на денонощието ще се наложи това. След това, новините ще бъдат изпратени до 51-те нации извън Обединеното кралство – там, където кралицата е призната като държавен глава или е почитана, макар и неформално – в държавите от Общността на нациите. Некролог ще бъде поставен пред вратите на Бъкингамския дворец. По същото време, уведомление за смъртта на кралицата ще бъде изпратено до всички световни медии. Пилотите на самолети ще трябва да съобщят новината на пасажерите.

Парламентът

И двете камари на Парламента ще се съберат в рамките на няколко часа, за да изкажат предаността си към новия си суверен. Ако министър-председателят не е в Лондон или Парламентът е разпуснат, от всички тях ще се очаква да се върнат в столицата по възможно най-бързия начин.

Нови пари

Името на кралицата, инициалите й и лика й ще бъдат заменени с тези на крал Чарлз, чийто портрети вече са направени. Новите банкноти, монети и пощенски марки ще бъдат пуснати в обръщение в Обединеното кралство и в Общността на нациите. Смяната, разбира се, няма да може да се осъществи за един ден. Старите монети и банкноти ще бъдат поетапно изтегляни от обръщение и ще бъдат заменени от новите в рамките на няколко години.

Принц Уилям

Принц Уилям ще стане първи в линията за наследяване на трона и най-вероятно ще приеме титлата Принц на Уелс. Съпругата му, Кейт Мидълтън, ще стане Принцеса на Уелс – титлата, която някога носеше майката на Уилям – Дияна Спенсър.

Сбогуването на народа

Morkadis

Народът на Обединеното кралство ще има една последна възможност да засвидетелства уважението си и да си вземе последно сбогом с кралица Елизабет. Тялото й ще бъде положено в Westminster Hall и хората ще имат 23 часа да посетят поклонението. След това, тялото на кралицата ще бъде транспортирано до Уесминстърското абатство, където службата ще се води от Архиепископа на Кентърбъри.

Обединеното кралство в застой

Смъртта на кралицата ще бъде отбелязана в продължение на 12-дневен траур. Камбаните ще бият и знамената ще бъдат наполовина свалени из цялата страна. Комедийните предавания по повечето телевизионни канали ще бъдат спрени, а в кралските паркове всякакви видове игри ще бъдат забранени. Лондонската фондова борса ще затвори, като според предварителни изчисления това ще доведе до милиарди загуба за британската икономика. Денят на погребението на кралицата ще стане национален ден, в който ще се почива – в Обединеното кралство и в някои от страните от Общността на нациите.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Черната кралица

Гувернантката, която издава тайните на кралицата

Невероятната историята на нигерийското дете, осиновено от кралица Виктория

7 пъти, в които кралица Виктория оцелява след опити за убийство

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.