8 признака, че вие сте силна личност

лидер

Когато хората срещнат човек с много ярко изразена индивидуалност, те не винаги разбират с какъв тип си имат работа. Някой ги приемат за доминиращи, а други – просто за надменни и груби, но нито едно от двете не е вярно. Силните хора обикновено са добри под повърхността, но не го показват на всеки. Някой хора се страхуват от комуникацията с тях, но това е само защото не проумяват как някой може да се чувства толкова комфортно със себе си, че да няма нужда от одобрението на околните.

Ако и вие сте имали подобни моменти в социалните си отношения, може би и вие сте човек със силно изразена личност, но не го знаете. Вижте тези 8 признака подбрани от Lifehack, които ще ви помогнат да си отговорите на въпроса.

1. Не се примирявате с оправдания. Силните личности не се примиряват с извинения. Те нямат време да слушат за това как хората биха направили нещо в живота си „Само ако..“, а предпочитат да съсредоточават вниманието си върху това как да постигнат нещата, които искат вместо да се оплакват, че нещо все им пречи. Може и да има причини да не направите нещо, но винаги има двойно повече да го направите.

2. Внимавате кого допускате в живота си. Някой хора разчитат прекалено много на мнението и одобрението на околните. Те имат нужда от някого, който да им напомня, че могат да се справят с нещата от живота и трудностите в него. Одобрението и поощрението на другите ги кара да се чувстват по-добре. Силните личности обаче нямат такива потребност, те просто знаят, че всичко зависи от тях и техните решение и нямат нужда от потупване по рамото, за да са сигурни, че е така.

3. Не обичате безсмислените разговори. Те са ужасни за вас. Не носят никаква стойност на участниците в комуникация. Силните хора не обичат да пропиляват времето си. Предпочитат да го инвестират в това да променят света около себе си.

4. Не понасяте нечувствителността, глупостта и невежеството. Доминиращите личности обикновено са съпроводени от липсата на влияние и мнение. Докато силният характер е резултат на разумността и информираността ви. Ако не можете да се примирите с решения подкрепени единствено от невежество, то тогава вие определено сте човек с ярко изразен характер. Силните хора използват знанията си, за да влияят на другите в положителна насока, а не просто, за да им налагат собственото си мнение.

5. Вие сте добър слушател. Силните знаят кога е време да замълчат и само да слушат. И околните ценят това високо.

6. Не изпитвате нужда да сте център на внимание.Притежателите на такъв тип персоналност обичат да са в центъра на субитията. Това не означава , че те нямат нужда от внимание, а че просто не го търсат през цялото време. Повечето околни няма да се съгласят с това твърдение, защото вашата личност привлича като магнит вниманието, но това не е умишлено търсен ефект.

7. Вие сте безстрашни. Е, това не е 100% истина. Със сигурност има поне едно нещо, което ви плаши, но разликата между вас и другите е, че вие не позволявате на този страх да направлява действията и живота ви.

8. Приемате несигурността като възможност. Несигурността за вас е възможност да направите нещата по-добре. Осъзнавате, че не сте идеални, но искате да рискувате, за да се научите и развиете като личност.

инфо: expert.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.