9 урока за харизмата и лидерството

Лидерството и харизмата са полезни както за професионалния живот, така и в личния. Такива хора търсят най-добрите работни места и уважение от другите. Запомнете тези 9 прости правила и те ще ви помогнат да извлечете повече от живота.

1. Накарайте събеседниците си да се чувстват най-интелигентните, очарователни и интересни хора.

Похвалете ги, правете им комплименти, подчертайте техните ярки и индивидуални черти. Поддържайте темите и разговорите на вашите себеседници.

2. Дръжте се така, че по време на разговора хората да не си мислят, че в главата ви се въртят други неща. 

Като за това нещо използвайте по-ниска интонация към края на изречението, кимване. Правете пауза от 2 секунди преди да отговорите на събеседника си.

3. Усмихвайте се, докато говорите

Мозъкът понякога не забелязва разликата между реалността и фантазията, така че когато мислиш за нещо приятно, реагираш положително- усмивката ти ще изглежда искрена. Хората „четат“ лицето за 17 милисекунди, така че всяко леко проявление на негативност ще бъде много лесно забелязано.

4. Приветствайте прави!

Когато поздравявате някого, станете от стола, за да бъде приблизително на същата височина като вас. Освен това, докато държите ръката му, задължително извадете другата си ръка от джоба.

5. Бъдете отлични слушатели, правете паузи и задавайте въпроси.

Джон Кенеди беше отличен слушател. Той караше своите събеседници да повярват, че той е напълно съгласен с всичко казано от тях. Обикновено, когато слушаме, преди да вземем думата, е необходимо да изчакаме събеседника да спре да говори. За да покажете, че слушате внимателно, задавайте въпроси.

6. Изберете внимателно мястото си на масата.

Изборът на място може значително да повлияе на резултата от преговорите. Когато хората стоят един срещу друг и масата ги разделя, е много по-голям шанса да се стигне до спор, говори се високо, използват се кратки изречения. Ако искате да избегнете конфронтация, седнете до събеседника или под прав ъгъл.

7. Запазете човещината

За да станете лидер, не е необходимо да имате физическа сила. Необходимо е да се демонстрират силните страни на индивида – интелигентност, като Бил Гейтс, или доброта, като Далай Лама. Когато достигнете определено ниво на власт, вашата харизма ще расте, но не трябва да забравяте за човещината – в противен случай рискувате да бъдете диктатор.

8. Победете синдрома на самозванците

През 1978 г. учени от Университета на Грузия установиха, че около 70% от хората страдат от така наречения „синдром на самозванеца“. Това поражда неувереност в тях – все едно постоянно чакат да бъдат разобличени. Това е изключително негативен ефект върху харизмата.

9. Винаги се подготвяйте предварително преди големи събития!

Ако не го правите, няма да може да се почувствате силни и уверени. Или просто слушайте любимата си музика преди това. Тъй като мнозина прекалено вярват в собствените си сили и само когато се опарят няколко пъти, разбират как да се държат в този бизнес.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Тези четири простички действия ще ви покажат що за човек сте

Какво казва за вас позата, в която седите?

Тест: Имате ли харизма?

Добри лидери ли са интровертите?

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.