Бебе с две лица се роди в Австралия

бебеАвстралийка роди близначки, делящи едно тяло, вътрешни органи и черепна кутия, съобщи News.com.au. На главата са разположени две идентични лица, а в нея – два отделни мозъка.

Независимо от факта, че бебетата, родени на 8 май т.г.,  имат общи тяло и глава, родителите ги считат за две отделни деца и са ги нарекли Фейт (Вяра) и Хоуп (Надежда).

Раждането на близначките е изключително рядка аномалия на ембрионалното развитие, наречено disrosopus. В историята са известни 40 подобни случая. Последният от тях е в Индия през 2008 г. Всички те са завършили с летален изход.


Счита се, че disrosopus се получава заради непълното разделяне на ембрионите, като следствие от аномалната активност на гена SHH, който играе ключова роля във формирането на черепнолицевите структури в периода на ембрионалното развитие.

Родителите на близначките, които имат други седем деца, са разбрали за аномалията през 19 седмица от бременността, но са отказали аборт.

По думите на майката бебетата се чувстват добре, дишат и се хранят самостоятелни.

Лекарите не се ангажират с прогнози за развитието на децата.

Вижте още: 

Най-интересните и странни случаи на раждане в света

инфо: http://interest.actualno.com/

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Georgi 5 години ago
  2. Elka 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.