Двутонен сателит ще падне на Земята в първите дни на 2014 г.

сателитВ първия ден на 2014 г. на Земята трябва да падне руски комуникационен сателит от серията „Мълния”, с тегло от 1,7 тона, а през следващите пет години съдбата му ще последвана от още седем изкуствени спътници от същата серия.

Това съобщава РИА „Новости” като се позовава на доклад на руския отбранителен концерн „Вимпел”.


Документът е посветен на наблюдението на два сателита „Мълния”, изстреляни през април и юни 2003 г., навлезли в през май и юни в атмосферата на Земята над южните райони на Индийския океан. Руските експерти изчисляват вече възможните траектории на падане.

За последните 40 години са били изстреляни 158 сателита, тип „Мълния”. От тях, от началото на май 2013 г. 111 са навлезли в плътните слоеве на атмосферата, а 47 остават в орбита. От тях 13 трябва да паднат на Земята преди 2030 г., а 33 след тази година.

Първи на планетата трябва да се завърне сателитът „Мълния №3-45”, който се очаква да падне на 1 януари 2014 г.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://btvnews.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.