Интересни факти за човешкото присъствие в Космоса

космос 1 91. Първата човешка експедиция на Луната занася там не само купчина апарати, но и … част от самолета на братя Райт, първият самолет в историята на човечеството.

2. Дали хората, пряко свързани с науката, са вярващи. Ами май е така, защото вторият човек, стъпил на Луната, секунди след Нийл Армстронг, взема причастие. Амин, отче-астронавт Бъз Олдрин.


3. Имате си плюшена играчка, която виси от огледалото за обратно виждане в колата ви. Е, спокойно, в руските “Союз” също си имат играчка. Според учените – тя показвала силата и посоката на ускорението. То и в колите за това ги слагат!

4. Част от праха на откривателя на Плутон Клайд Томбо лети по посока на далечната планетка със сондата “Ню Хърайзънс”.

Вижте още: 

Най-големите мистерии в Космоса

инфо: http://www.obekti.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.