Най-грозната жена бе погребана 153 години след смъртта си

1Джулия Пастрана е била родена с увреждане и цялото и лице било покрито с козина.  Нейният мъж и измисля прякор „брадатата жена“. Тя станала известна с грозотата си.

През 1854 година вестник Ню Йорк Таймс публикува статия за нея, наречена „връзката между хората и орангутаните“.

Жената умира на 26 години вследствие на усложнения по време на раждане. Синът и, който също  се ражда с козина умира доста млад.

Съпругът на Джулия, решава да печели от нетипичния външен вид на жена си въпреки, че тя е мъртва. Той балсамира тялото и го показва из цяла Европа в продължение на години.

През 1976 година балсамираното тяло мистериозно изчезва. По късно то е намерено изхвърлено на боклука. Съхраняват го известно време в университета в Осло, Норвегия.

През 2005 година фотографката Лаура Андерсон започва кампания, целяща тялото да бъде погребано. Брадатата жена най-накрая намира покой.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.