Как да спрем негативните мисли

деМислите ви измъчват, като не ви да се радвате на живота и нормално да заспивате през нощта, редуват се картини с  неудачи , трагедии, катастрофи, възникнали с любимите ви хора ? Не знаете как да спрете  да мислите  за бедите? Тези съвети ще ви помогнат постепенно да се справите с лошите мисли.

Често, за да  се преодолее негативното отношение при мислене, помага настройката за мислене на положителна вълна. Положителни впечатления: среща с приятели ,  разходка в парка , филми в жанр комедия , танци на силна и  енергична музика – това е нужно, за да се избяга от лошите мисли. Колкото повече ежедневието ви е  запълнено, толкова по-малко време и желание имате за да  мислите за лошото.

Има и друга закономерност. Насладата от проведеното време трябва да бъде по-силно, от отрицателните мисли. Колкото по-ярки са възникващите емоции, на толкова по-трайно облекчение може да се разчита. Идеални за тази цел са ново хоби или пътуване.

Имате негативни мисли, свързани със сигурността на роднините? Въображението ви постоянно рисува картини за  маниаци, нападащи деца, инциденти, свързани с хората, които обичате и други заплахи за живота на близките хора? Хората, засегнати от този проблем, страдат от липсата на доверие към света.

Разбира се, може да се възмутите: „Как може да му се вярва, ако всеки ден толкова много хора умират“. С това няма как да се спори. Но всичко си има и обратна страна . Помислете за това: въпреки всички заплахи за вас и вашите близки, те са живи и здрави. Светът и досега се  грижи за вас и ви предпазва от възможни опасности. Колкото повече му се доверим , толкова по-малко лоши мисли ще ни идват на ум и по-малко негативни мисли ще ни спохождат.

За да се укрепи този ефект и да се преборят  неоснователните страхове, представете си негативния образ като отражение в огледалото. Правилно визуализирайте детайлите. Сега хвърлете огледалото на пода – нека да се разбие на хиляди парчета. Хвърлете ги далеч и създайте ново огледало, което ще  отрази благоприятен резултат: например, близкият ви човек безопасно минава през тъмна улица и безметежно се  завръща у дома.

Ако често  визуализирате собствените си неуспехи по време на работа , общуване и други области на живота, коренът на проблема се крие в липсата на доверие у самия вас. Притеснението само ще расте и ще става все по-силно всеки път, когато нещо се обърка. За да подобрите  самочувствието си, вземете една тетрадка , в която да записвате всички ваши успехи.

И за всеки от тях непременно си направете сами подарък, макар и малък , за да се осигури положителния ефект на подсъзнателно ниво. Началникът е одобрил вашето предложение – отидете в любимото си кафене, повишили са ви на работа – купете си нова дреха и всичко –  в същия дух.

Как да спрем да мислим за лошите неща,  случили в миналото?
Осъзнайте, че това няма как да се промени . Това са  свършени факти и непрекъснато превъртане в главата на минали събития, представяне на начина, по който е трябвало да се действа в дадена ситуация, никак не ни помага. Но настоящето и бъдещето са  във вашите ръце.

И всяко малко действие извършено днес,  може да промени коренно живота ни утре , следващия месец или година. Чувствайте се собственик на  живота си.

Вижте още: 

Вселената е формирана от нашите мисли и желания

инфо: http://30dumi.eu/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.