Откриха останките на древни Ромео и Жулиета

с1

Учените от Румъния попаднали на странна находка, докато правели разкопки на средновековно манастирско гробище.

Те са открили скелетите на двама млади души, които са били погребани заедно и са се държали за ръце. Според археолозите телата датират от 1450-1550 година. Не са открити никакви други предмети, които да подскажат историята на двамата влюбени.

„Това погребение не е обичайно за този период и за нас си остава пълна загадка“ – това е казал за Daily Mail румънският археолог Адриан Русу.

След направените изследвания е установено, че мъжът има травма на бедрото, която може би е била причината за смъртта му. По всяка вероятност спътницата му е починала по същото време. По нея няма намерени следи от насилие и предположението на учените е, че тя може би е се е споминала от разрив на сърцето, причинен от загубата на нейния любим. Теорията за самоубийство се отхвърля, защото по онова време да посегнеш на живота си е било най-големият грях, а самоубийците не са се погребвали в гробищата, а на друго място.

Експертите все още работят по случая.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.