Петно голямо 6 пъти колкото Земята, се е образувало върху Слънцето

20130606.ubnfogkmrjОгромна тъмно петно се е образувало върху слънцето в рамките на последните 48 часа. Според учените това може да доведе до изключително силна магнитна буря, която да създаде сериозни проблеми с комуникациите. Обемът на петното е поне 6 пъти по-голям от планетата ни. От НАСА успокояват, че не трябва да се тревожим излишно. Наблюдаваният феномен се нарича Аврора Бореалис. Ще са нужни поне 2 – 3 дни, за да може соларните частици да достигнат до Земята. Техният сблъсък с атмосферата ще предизвика невероятно красива гледка.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.