Силата на мисълта

 

сПреди няколко години Русия, както и останалата част от света, беше обхваната от истинска мания по т.нар позитивно мислене. Нови духовни лидери заявиха, че „не битието определя съзнанието”, а точно обратното. Необходимо е да се отървете от негативните мисли и в детайли да си представите нов „по-добър” живот, а по-добре да направите колаж от снимки, които най-точно отразяват вашите желания, и преди да се усетите, вече ще живеете в приказка. Как работи техниката на „позитивното мислене” и визуализирането на желанията за „Гласът на Русия”, разказа психологът Евгений Левандовски:

– Само по себе си, позитивно мислене наистина е много полезно, не само от емоционална, но и от физическа гледна точка. Когато човек се фокусира върху добрите моменти, своите успехи и желания, той започва да работи по-продуктивно и по-спокойно да съжителства с другите.

Наистина, много хора, след използването на „вълшебните” техники разказаха за случилите се с тях чудеса. Някой, като и искал, се оженил, някой друг получил желаната работа, а трети си купил колата, за която преди е можел само да мечтае. Значи все пак можем да получим желаното със силата на мисълта? Ето как оценява това Евгений Левандовски:

– Въпросът тук не е в „магията”, а в чисто психологическия подход. Например, Вие винаги сте искали да се преместите в собствен дом или апартамент. Това е най-силното Ви желание. Правейки колаж, Вие, най-вероятно, ще сложите снимката с къщата в центъра на колажа и ще я обграждите с по-малки желания-снимки: вкусна храна, красиви неща, интересно пътуване и т.н. След това колажът обикновено се слага на най-видното място. И какво се случва след това? Всеки ден, съзерцавайки го, вие се програмирате за да получаването именно на този дом.

Вие не давате на образа на идеалния дом да излезе от главата ви. Съответно, всички ваши усилия ще бъдат насочени именно към получаването му. И когато го получите (а това ще се случи рано или късно), ще видите, че вашето желание се е сбъднало.

Получава се, че позитивно мислене и съсредоточаването на вниманието на собствените си цели и победи, а не на неуспехите, наистина може да даде положителни резултати. И ще ви помогне да се почувствате по-спокойни и защитени в света. В края на краищата, чувството за сигурност в утрешния ден на моменти е липсващото звено, което не достига на съвременния човек. Както се казва „доброто настроение е само половината от успеха”.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://znanie.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Анонимен 6 години ago
  2. anonimen 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.