Археолози се натъкнаха на вампирско гробище в Полша

 

в Вампирско гробище откриха археолози в град Гливице, Южна Полша, съобщи италианският в. „Кориере дела Сера“.

 Първоначално учените се надявали да попаднат на останки от войници, загинали през Втората световна война. За огромна изненада обаче те се натъкнали на няколко вампирски могили.

На всички скелети черепите се намирали между краката, което сочело към ритуална екзекуция. По народна традиция тя се прилагала над тези, които пиели чужда кръв, за да не могат след като се събудят, да намерят главата си и да се вдигнат от гроба, за да плашат живите.

„В минали векове съдбата на обвинените във вампиризъм е била предрешена. В някои случаи виновните били обезглавявани, а в други ги набучвали на кол и чакали, докато тялото се разложи и главата падне от трупа. И в двата случая труповете на предполагаемите вампири били заравяни с главата между краката. Според учените подобна практика съществувала сред славяните, особено в годините след приемането на християнството“, коментира вестникът.

Групата учени, под ръководството на Яцек Пиержак, се опитва да научи колкото се може повече за мъжете и жените, екзекутирани като вампири. Полските археолози обаче срещат трудности да определят възрастта им и кога са били погребани, защото в гробовете нямало никакви орнаменти или украшения.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

инфо: http://www.standartnews.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. aleksi 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.