Астронавтите от Аполо чуват тайнствена музика от далечната страна на Луната

кацане на луната

През май 1969 година, докато преминава през далечната страна на Луната, екипажът на Аполо 10 чува нещо странно. Откъснати от контакт с центъра за управление в Хюстън те чуват нещо, което звучи като космическа музика.

Когато комуникационните канали отново са отворени, тримата астронавти не споменават на командния център за случилото се, опасявайки се, че те ще се разтревожат за психологическото им състояние.

Макар записите от разговорите да са публикувани в средата на 70-те години, точно този запис излезе наяве съвсем наскоро. Както съобщава CNN, зловещият звук се чува на записа.

„Чувате ли това? Този свистящ звук? Ухуу…“ – казва Юджийн Сърнан на записа, включен в новия епизод на Science Channel, „Необяснените досиета на NASA” (NASA’s Unexplained Files).

„Това определено е странна музика“. В продължение на час екипажът непрекъснато коментира за странната мелодия, която чува слушалките.

Но, за добро или за лошо, твърде малка е вероятността екипажът на Аполо 10 да е чул звуците от извънземен оркестър. Двете секции на космическия кораб – Лунния модул и Командния модул, имат по една радиостанция и свистящият звук по всяка вероятност се дължи на интерференция между двете. Интерференцията започва, когато и двете са били включени в голяма близост.

Майкъл Колинс, пилот на Лунния модул на Аполо11 също чува подобни странни звуци по време на обиколката си около Луната през юли 1969 г., но не отдава прекалено голямо внимание на явлението.

„Ако не бях предупреден за това, щеше да ми изкара акъла“ – пише той в книгата си Carrying the Fire.

„За щастие радиотехниците (а не уфолозите) имат готово обяснениe: явлението се дължи на интерференция между радиостанциите на Лунния модул и Командния модул.”

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.