Аюрведа. 20 препоръки за всеки ден

щастие

Аюрведа, най-древната наука за здравето, предшественик на медицината, дава знания, позволяващи ни да живеем по-здравословен начин на живот, да не се разболяваме и да се чувстваме винаги страхотно. Съгласете се, по-добре е да се изпълняват елементарни правила, които могат лесно да се превърнат в начин на живот и мощна профилактика, а не да се харчат време, усилия и пари за медицинско лечение, което не винаги е ефективно и безопасно.

Ето няколко прости насоки за всеки ден, включително ежедневие и хранене, които ще ни позволят да запазим и да поддържаме добро настроение, бодрост и физическо здраве.

Преди да си легнете измийте краката си с хладка вода и след това ги разтрийте с етерично масло – това е естествено успокоително. Ако човек всеки ден масажира краката си със сусамово масло, той никога няма да се разболява защото така имунната му система се възстановява.

Преди да си легнете отделете няколко минути за дихателни упражнения или медитация.

По време на сън трябва да сте с малко дрехи, а особено вредно е да си спи с чорапи.

Препоръчително е да се спи с главата на изток.

Никога не спете в кухнята и не дръжте храна в спалнята.

По време на сън не покривайте лицето си. Навикът да се покрива лицата е много вреден тъй като дишате отработен въздух.

Спането на открито през лятото е много полезно, но ако на улицата има мъгла, дъжд или висока влажност на въздуха, е по-добре да се спи в стаята.

Да се спи на мокро или влажна легло е много вредно, а леглото трябва да е и удобно.

Аюрведа препоръчва да се спи на една страна. Спането на лявата страна улеснява храносмилането и дава на човека енергия, а спането на дясната страна позволява добре да си починете .

Аюрведа не препоръчва да се спи по гръб защото е вредно за мозъка.

Още по-лошо е да се спи по корем защото това нарушава дишането. Да се спи под открито Слънце е много вредно, а под открита Луна – полезно.

Недоспиването или при липсата на сън въобще е много вредно за вашето здраве. Това изсушава тялото и отслабва огъня на храносмилането.

Morkadis

Опитайте се да ставате рано и да си лягате рано. Това подобрява здравето, увеличава жизнената сила.

Особено вредно за организма е да се спи на залез Слънце. Хранене по това време на деня разстройва храносмилането и затова е много нежелателно.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.