Български учен разгадава логиката на Бог

2

Българският учен доц. Ради Кабаиванов разработва уникална теория, чрез която да разгадае начина на създаване на информация. По думите му откритието ще доведе до създаване на супертехнологии, които ще са в стотици хиляди пъти по-добри от настоящите.

Пред „Новинар” основателят на катедра “Математика и информатика” при Великотърновския университет разказа, че се опитва да създаде теорията за създаването на информацията в пространствено-времевия континиуум, което според него е по-скоро етап в осъзнаването на Мирозданието.

Анализите му са базирани на научните изследвания на Айнщайн, Фейнман и Уилър. Кабаиванов се опитва да даде ново определение на информацията и да създаде алгоритми за формирането на условия за проектиране на нови технологии, които ще повишат производителността. По думите му в момента в света се харчат излишно много пари, за да се създаде изкуствен интелект, подобен на човешкия мозък. Според българския учен обаче това е грешно, тъй като това е само склад за събрана информация.

„Истинската информация се поражда навсякъде във вселената. Ние трябва да направим анализ на контекстни зависимости. Това е подобно на разкритието да разберем как Бог мисли”, обясни Кабаиванов. Той добави, че подобно откритие няма да е опасно, тъй като ще даде повече ценна информация на хората.

Анализите могат да позволят на човечеството да създаде машина за информация, която да взема решения на база на теорията. По думите на Кабаиванов това ще е апарат за безпределна логика. Според него това ще промени човечеството завинаги.

До момента обаче идеята му не среща широк обществен отклик. Предложението му за създаване на лаборатория обаче остава нереализирано. Въпреки това той не се отказва, тъй като вярва, че това е бъдещето и България може да печели много от това, тъй като ще вложи малко пари, а ще има големи приходи.

инфо: novinar.bg

Вижте още:

ПРОГРАМИРАНИ ЛИ СМЕ ДА ВЯРВАМЕ В БОГ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Даниел 8 години ago
  2. Михаил Вълков 8 години ago
  3. Анонимен 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.