Влезте в „обитавания от духове“ затвор в Америка, където са лежали затворници като Ал Капоне

Градски изследовател посети скандалния източен щатски затвор във Филаделфия, Пенсилвания – място, което е било дом на някои от най-насилствените и покварени затворници в САЩ, включително Ал Капоне.

В началото на миналия век, когато е действал тържественият тухлен монолит, той видя безброй случаи на изтезания, изолация, болести, убийства и лудост.

Наистина толкова жестока е репутацията на разпадащия се затвор, че често се смята, че има призраци, а историите за тях не спират да се разказват.

Мистериозният изследовател, който пожела да остане анонимен, прекара часове във влажния затвор, заснемайки разлагащите се стени, изоставените и счупени мебели и тесни килии.

Той споменава и че е стоял в една от килиите. „Прекарах около три часа в Източен щат, изследвайки клетка по клетка и снимайки всичко от рушащите се стени до счупените столове и легла и олющената боя. Дори седях известно време в килия, докато си представях какво биха почувствали затворниците. Части от Източния щат са невероятно неудобни, но историята е навсякъде по стените и подовете, дори стоманените легла разказват история, която никой от нас не може да си представи, всяка килия е различна по „характер“ и се чувства различно“, споделя той.

Сред бившите възпитаници на затвора са босът на чикагската мафия Ал Капоне и „Хигавият Уили“ Сътън, един от най-известните банкови обирджии в американската история.

Докато били вътре, затворниците се сблъсквали с ужасяващи наказания като водна баня – където били потапяни и след това окачени на стена, докато върху кожата им се образува лед.

Те също били подложени на лудия стол, където били вързани толкова здраво, че се е прекъсвало кръвообращението им.

Когато е открита през 1829 г., това е една от най-скъпите сгради в страната.

„Затворниците тогава са седели в килията си по 23 часа на ден“, казва изследователят.

„Ако поседите повече в някоя от килиите, ще усетите, че всяка разлагаща се стена се приближава към вас.“

След затварянето си през 1971 г. затворът е превърнат в национална историческа забележителност, предлагаща както дневни, така и нощни обиколки.

източник: pochivka.blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.