Във фитнеса е стотици пъти по-мръсно, отколкото в обществена тоалетна

фитнес

Кое е най-мръсното публично пространство, за което се сещате? Ако отговорът ви е обществена тоалетна, то имаме новина за вас – тя съвсем не е на първо място в категорията.

Според проучване на Fitrated във фитнес залите има 326 пъти повече бактерии, отколкото в тоалетните.

Още по-притеснително е, че 70% от тези бактерии са потенциално опасни за хората и могат лесно да причинят кожно или вирусно заболяване.

Най-мръсните места във фитнеса са велоергометрите и бягащите пътеки, които са и най-използваните, сочат данните.

Специалистите препоръчват любителите на упражненията в зала да вземат някои лесни предпазни мерки; да избърсват повърхностите и ръцете си с антибактериални кърпички, да не докосват лицето си с пръсти, след като са пипали уредите и да не ходят боси в съблекалните или душовете.

инфо: expert.bg

Вижте още:

7 от най-смъртоносно мръсните места на планетата

Колко често да се къпете

Мобилният ни телефон е най-мръсното нещо, до което се докосваме

Хигиената на Средновековна Европа – любопитни факти

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.