Възможно ли е да разговаряте с починал близък?

pixabay.com

Разговор с починал човек може да се осъществи. Но е важно да знаете за последиците от тази комуникация.

Смъртта на близък човек е сериозна травма, която трудно се преодолява. Много хора се питат дали е възможна комуникацията с починали роднини и близки.

Възможно е. Но трябва да го направите по правилния начин и на правилното място. Починалият със сигурност ще ви чуе.

Последици от общуването с мъртвите

Никой не може да ви забрани да го направите. Но трябва да внимавате. Това може да изглежда странно за околните и дори в някои случаи не е много подходящо. Основната опасност, обаче, се крие в емоционалното състояние на човек, което при чест контакт с мъртвите може да се влоши и да доведе до психични разстройства. Затова не злоупотребявайте с подобни разговори. Правете това, само когато наистина имате нужда и разбира се според правилата.

Как да проведем разговор с починал човек?

Най-безопасното място за молитва и разговор с покойните е храмът. Запалете свещ, за да успокоите душата си, помолете се и чак тогава говорете, ако изпитвате такава нужда.

Важно е да запомните, че когато плачете за починали близки или роднини, първо съжалявате себе си, защото знаете, че ще ви липсват. В такива моменти не забравяйте, че не би било хубаво любимите ви хора да ви виждат как плачете.

Трябва да вярвате, че на починалия човек ще му е хубаво на небето и тази любов ще му дава вечен покой и ще утеши и него, и вас.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Как душите на починалите ви близки се опитват да се свържат с вас?

Защо сънуваме починали близки? Како искат да ни кажат?

Феномен: Българи отидоха там и започнаха да сънуват починали роднини

След смъртта всяка душа „отива на своето място“ в света на свръхфизическото

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.