В нашата галактика може да има 500 000 обитаеми планети

млечен път

Наскоро, в рамките на поредното заседание на експерти в областта на астрономията, бе направено много любопитно изявление. Учените заявиха, че в рамките на нашата Галактика има повече от петстотин хиляди планети, подходящи за живот.

Засега все още голословното твърдение е направено от експерти на NASA въз основа на вероятната хипотеза, отчасти потвърждаваща наличието на петстотин хиляди звезди, подобни на нашето Слънце.

Известно е, че в галактиката “Млечен път”, има няколко милиарда звезди, голяма част от които могат да бъдат подходящи за човешки живот. Сега NASA се готви за нови космическите изследвания за потвърждаване на тази хипотеза.

инфо: bg.checkonline4you.com

Вижте още: 

ЛУНАТА СЪВСЕМ НЕ Е ТОВА, КОЕТО КАЗВА ЗА НЕЯ НАУКАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.