Десет професии, които разрушават тялото ви

пилот

Работата, която вършите всеки ден и на която разчитате, за да получите заплата в края на месеца може би и убива. Вижте кои професии са най-опасни за вашето здраве.

След години на практикуване тези професии разрушават вашето тяло:

10. Банкери

Филмите като „Вълка от Уолстрийт“ показват банкерите и финансистите като богаташи, които знаят как да се забавляват. Не винаги, обаче, животът им е такъв. Повечето хора в тази сфера работят 80-часова работна седмица, никога не си лягат преди полунощ. Дълготрайният ефект за здравето от луд график не е много добър.

9. Фермери

Фермерският труд не е лек. Тези хора са постоянно изложени на опасността от химикали, които се ползват за продукцията. Според изследване на Американския институт за изследване на рака сред фермерите има повече случаи на левкемия, рак на стомаха, неходжкинова лимфома, отколкото при които и да е други професии.

8. Строителни работници

Сигурно си помислихте за трудови инциденти, падания, счупвания. Всъщност повече строителни работници са убити от вдишване от азбест, отколкото от падания. Азбестът е „тих убиец“, защото ефектът от него се появата след време. При вдишването на фини частици азбест, прашинки от тях остават в белите дробове. В следващите 20-40 години те предизвикват възпаления и нараняват белите дробове. Така се предизвиква рядката форма на рак не белия дроб, която го унищожава.

7. Пожарникари

Вдишването на дим и токсини поставя пожарникарите под голям риск. Психологическият стрес в професията също е много голям. Рискът от някои видове рак като мезотелиом, рак на белия дроб, на простатата е няколко пъти по-голям, отколкото при другите професии.

6. Пилоти

Тази професия изглежда чудесна – обикаляш света, получаваш добри пари, професията е уважавана. Стъклото на пилотската кабина пропуска доста голяма част UV-A радиация. Доклад на Американската медицинска асоциация посочват, че пилоти, които летят на височина 9100 метра за час получават същата доза вредни лъчи като 20 минути в солариум. Тези лъчи водят до изменение на ДНК, които могат да причинят меланом.

5. Боксьори

Всички професионални спортисти страдат от контузии, но при бокса нещата са много жестоки. Преди да влязат в категория за мача те се дехидрират опасно, за да могат да свалят бързо килограми. Най-опасни обаче са непрекъснатите удари в главата, които получават. Това води до така наречената „боксьорска деменция“, до загуба на памет и дори на промени в личността.

Morkadis

4. Масажисти

Това е изненада. Те прекарват часове наведени над клиентите си и докато успокояват техните болки, сами поличават такива. Най-често получават контузии в ръцете, лактите, китките.

3. Бейзболист (кечър)

Може би не знаете, но да си кечър е една от най-тежките професии в света. Те трябва да клякат, да се изправят и после пак да се навеждат и така около 250 пъти за един мач. Това поставя под голямо напрежение гърба и ставите на коленете. Постоянното хващане на бързи топки, въпреки ръкавиците, води до контузии в ръцете.

2. Вечерна охрана

Нощните смени „объркват“ тялото ни на молекулярно ниво. Това може да доведе до хормонален дисбаланс, диабет, сърдечни проблеми и др.

1. Компютърни програмисти

Тук се включват компютърни програмисти и всякакви други професии, където не само се седи през цялото работно време, но и това често продължава цяла нощ (за да се завърши даден проект в срок). Друг проблем, освен седенето е взирането в компютърния екран.

инфо: profit.bg

Вижте още:

КОИ СА ИДЕАЛНИТЕ ПРОФЕСИИ ЗА ЕНЕРГИЕН ВАМПИР

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

3 коментара
  1. е 9 години ago
  2. Алдомир 5 години ago
  3. Анонимен 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.