„Експериментът Филаделфия“: Успяха ли да пътуват във времето?

Според докладите на Морис К. Джесъп Военноморските сили на САЩ провеждат експеримент, известен като „Експериментът Филаделфия“

Смятате ли, че пътуването във времето е възможно? Ако отговорът ви е „не“ , то продължавайте да четете, за да се запознаете с една история, за която се предполага, че се е случила в Съединените щати по време на Втората световна война. Разказват ни я от StarsInsider.

Представете си, че се намирате на борда на военен кораб, който изведнъж изчезва във въздуха и секунди по-късно се появява отново на друго място.

Представете си, че не просто сте преживели телепортация, а сте пътували във времето няколко години напред в бъдещето. Може да звучи като нещо от научната фантастика, но има теория, според която Военноморските сили на САЩ са го направили.

Годината е 1943 г. и Съединените щати са въвлечени във Втората световна война.

Според докладите, публикувани в книгата „Разширяващото се дело за НЛО“ на Морис К. Джесъп (астроном, получил образованието си в Мичиганския университет), Военноморските сили на САЩ провеждат експеримент, известен като „Експериментът Филаделфия“.

Teорията гласи, че американците са успели да направят разрушителя USS Eldridge невидим.

Предполага се, че разрушителят е изчезнал във Филаделфия в светкавица с екипажа си на борда. Kaто се твърди, че USS Eldridge е бил телепортиран във военноморска база в Норфолк, Вирджиния.

Смята се, че свидетел на инцидента е бил морякът Карл Алън, който също така съобщава, че е видял част от екипажа мъртъв, слят с корпуса на кораба.

Твърди се, че оцелелите от експеримента са били изпратени в психиатрична клиника, а на членовете на екипажа е бил промит мозъкът, за да забравят инцидента.

Намесата на Айнщайн

Според History Channel Алберт Айнщайн е разработил проект за американската армия, който би обяснил явлението. Според обединената теория на полето (UFT) електромагнитно устройство би могло да бъде причина за това.

САЩ искали да могат да прекосяват океана, без да бъдат забелязани от врага, който поставял мини, за да се бори със съюзническите кораби.

Карл Алън не се задоволява да запази преживяванията си за себе си и пише на астронома Морис К. Джесъп.

Morkadis

Очарован от разказите, Морис К. Джесъп започнал нови изследвания, които разкрили някои изненадващи неща.

Но преди да успее да сподели предполагаемите открития, той е открит мъртъв в колата си.

Официално е обявено, че причината за смъртта е, че се е самоубил, но някои твърдят, че е бил убит, за да си мълчи. Възможно ли е това да е истината?

През 1969 г. Карл Алън се опитва да сложи край на историята, като публично заявява, че всичко е било измама. Бомбастичното откровение е направено в офиса на Организацията за изследване на въздушните феномени в Аризона.

Историята служи за вдъхновение на филма „Експериментът Филаделфия“, излязъл на екран през 1984 г. Години след излизането си филмът предизвиква нова полемика.

Алфред Биелек се появява с ново свидетелство, като твърди, че филмът го е накарал да си спомни, че всъщност е преживял видяното. Според Алфред Биелек те не само са били пренесени на друго място, но и са пътували във времето.

Натрупването на цялата тази енергия според Биелек е било причина за отварянето на портал, през който НЛО са дошли на нашата планета.

Алфред Биелек отива още по-далеч, като казва, че Военноморските сили на САЩ не само са знаели за това, но и са успели да заловят извънземно.

Тези, които не вярват в теорията на конспирацията, се позовават на обективни факти, за да я опровергаят. За вярващите отговорите се намират в самия американски кораб „Елдриг“.

Според записите не е регистрирана никаква странна дейност и няма данни разрушителят да е преминавал през Норфолк.

А ако имахте възможност да станете невидими или да пътувате във времето, щяхте ли да сте достатъчно смели да го направите?

източник: vesti.bg

Вижте още:

Холивудските звезди – пътешественици във времето? (видео)

8 доказателства, че пътуването във времето е реалност

Австралийски физик допуска, че времето не съществува – а Айнщайн може и да греши

Никола Тесла създава машина за пътуване във времето. Експериментът “Филаделфия“ го доказва

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.