Елън Мъск разказа за мисията на невъзвръщенците на Марс

Елън Мъск

Бизснесменът и основател на компанията SpaceX Елън Мъск сравни планираното начало на колонизацията на Марс с усвояването на Северна Америка от англичаните. Той разказва и за първите смъртници от тази мисия, става ясно от интервю с предприемача, публикувано в изданието The Washington Post.

Предприемачът е сигурен, че за усвояването на Марс ще се намерят желаещи, тъй като „по същия начин, както и с английските колонии, винаги има хора, които се стараят да станат пионери“. Мъск отбелязва, че колонизирането вероятно ще бъде „трудно, рисковано и опасно“.

„Това е опасно и вероятно хората ще умират – и те ще бъдат предупредени за това. Тогава те ще прокарват пътя и в крайна сметка ще направят безопасен пътя към Марс и пребиваването на тази планета. Но това е работа за далечното бъдеще“, казва бизнесменът.

Мъск назова целта на изпращането на човека на Червената планета. „Това е необходимо за архитектурата, която би позволила да се създаде самодостатъчен град на Марс и оцеляването на няколко планетни вида“, казва той.

Бизнесменът е потвърдил намерението си през 2018 година да изпрати към Марс безпилотна мисия на кораб Dragon V2. След това Мъск планира да изпраща на Червената планета апарати на всеки 26 месеца – две мисии през 2020 година, поне една през 2022-ра и вероятно планирана мисия две години след достигането на Марс – през 2025 г.

Стартовете ще бъдат осъществявани с ракета носител Falcon Heavy, а стартът през 2022 година се очаква да бъде проведен с помощта на Mars Colonial Transporter. Първият полет на Falcon Heavy е набелязан за есента на 2016 година.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.