Есенциите на Бах – тайната на душевения мир

 цветя

Есенциите на Бах могат да бъдат определени като екстракти, извлечени от различни цветя. Според техния създател – доктор Бах, есенциите допринасят за вътрешния баланс на организма. Вълшебният екстракт се извлича от различни видове цветя, обработва се и по този начин се получават чудодейните разтвори, които успокояват ума и допринасят за вътрешения мир.

Теорията на доктор Бах е много интересна. Той приема, че всички болести се дължът на вътрешно неудовлетворение. Ученият твърди, че болестта настъпва след като бъде нарушено равновесието между ума и тялото. Според него първо се разболява личността и едва тогава се влошава здравословното състояние на целия организъм. Тази вътрешна дисхармония може да бъде възстановена с помощта на цветните есенции.

Терапията на Бах, наричана още цветотерапия или флоротерапия е един от най-лесните начини за възвръщане на вътрешния мир. Според учения, разработил тази гениална концепция, цветята са растения, притежаващи мощна положителна енергия. След като бъдат откъснати, техните цветове освобождават тази енергия и я насочват към онези, които се нуждаят от нея. За приготвянето на есенциите на Бах се използват различни видове цветя. Всяко растение си има своето предназначение и се прилага при борба с определено състояние. Едни цветове борят безсънието, други прогонват отрицателните мисли, а трети се справят със силния емоционален стрес.

Твърди се, че цветотерапията е напълно безвредна. От нея могат да се възползват дори бременни жени, малки деца, бебета и лица на преклонна възраст. Есенциите могат да се ползват при чувство на тревожност, безпокойство, страх, по време на важно събитие – сватба, интервю, изпит. Те действат успокоително в критични ситуации и за кратко време успяват да възстановят вътрешния баланс.

Някои се възползват от успокоителния им ефект преди да посетят зъболекар или лекар, а други приемат есенциите на Бах ежедневно, за да прогонят черните мисли от ума си . Извлекът от цветя е особено подходящ за хора, които страдат от депресия, нервност, потиснатост, апатични са към околния свят и не могат да изпитат наслада от живота.

Есенциите на Бах помагат за възвръщане на самообладанието, премахване на напрежението и възстановяване на хармонията в тялото.

инфо: chudesa.net

Вижте още:

10 ЦВЕТЯ И МЯСТОТО ИМ В НАРОДНИТЕ ВЯРВАНИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.