Зловещи и изоставени лудници (част 1)

Изоставената лудница, пълна с трагично луди призраци, стои в основата на хорър жанра. И това въобще не е случайно. От тези истински и разлагащи се от времето сгради, приютявали някога редица душевно болни хора, буквално ще ви побият тръпки.

Лудницата „Кейн Хил“, Кройдън, Лондон, 1883-1990 

1

 

2

 

3

 

4

Психиатрична болница „Тренътън“, Ню Джърси. Основана през 1848 г.

1

Ръководителят на тази психиатрична болница в периода 1907-1930 г. д-р Хенри Котън е имал особено прогресивно отношение към грижата за пациентите. Той развива една опасна теория за душевното здраве, която за отрицателно време превръща сградата в къща на ужасите.

След като през 1913 г. е потвърдено, че спирохетите, причиняващи сифилис, могат да доведат и до различни психиатрични симптоми, Котън започва да подозира, че всички душевни заболявания са предизвикани от телесни инфекции. Решава, че единственият начин да излекува пациента е, като премахне съответната инфекция. През 1917 г. започва да премахва зъбите на пациентите дори и в ситуации, при които рентгеновите изследвания не показват признаци на инфекция. Скоро започва да отстранява и други телесни части:  жлъчката, пикочния мехур, стомаха, яйчниците, тестисите, дебелото черво, матката. Котън е твърдял, че в 85 процента от случаите това е излекувало пациентите. В същност обаче неговите операции са били с особено високо ниво на смъртност.

2

 

Morkadis

3

 

4

Окръжна болница „Есекс“ или лудницата „Оувърбрук“ (1896-1975)

1

 

2

 

3

Островът на лудостта, Венеция, Италия (1922-1968)

1

 

2

 

3

Лудницата „Уитингъм“ край Пресън, Англия (1869-1995)

1

2

Болницата Armand Auclerc Weston State, бивша лудница Trans-Allegheny Lunatic Asylum  (1864-1994) 

1

 

2

 

3

Щатска болница „Топика“, Топика, Канзас (1872-1997)

1

инфо: http://www.obekti.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. izvanzemen 9 години ago
  2. Gallia Iakimova 8 години ago
  3. Анонимен 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.