Зловещо! 20-те най-страшни серийни убийци в историята

pixabay.com

Светът познава множество серийни убийци. Списъкът с хора, извършили ужасни престъпления, е безкраен. Но има и такива, за които целият свят научава – които чрез извършването на тези престъпления, са наранили цялото човечество. Вижте 20 от най-злите и същевременно популярни серийни убийци, които светът е виждал някога.

1. Зодиакът

Убиецът сам измисля името си, посредством писмата, които изпраща на пресата. Той изпраща шифри, които да бъдат разкодирани. За съжаление, само един от тези кодове е разкрит. Зодиакът извършва престъпленията си в Калифорния в края на 1960-те и началото на 1970-те. Той твърди, че е убил 37 души, но вестниците му приписват единствено 7 смъртни случая. Досието му все още е отворено и случаят не се води за “разкрит”.

2. Доналд Хенри Гаскинс

Гаскинс потвърждава, че е убил между 80 и 90 души, измъчвайки и осакатявайки ги. Той започва да убива през 1969 година. Издирва пътуващи на стоп край магистралите на Южна Америка. По някое време той има “сътрудник”, който е свидетел на престъпленията и който по-късно го предава на полицията. Доналд е осъден на смърт, но по-късно присъдата му е променена на доживотен затвор без никакво право на помилване. Гаскинс добавя още едно убийство към досието си, докато е в затвора, което го прави единственият човек, убил свой съкилийник, също осъден на смърт.

3. Цутому Миазаки

Заради отвратителните си престъпления той получава множество прякори, един от които е “Човешкият Дракула”. Миазаки отвлича малки момичета, убива ги, след което се отдава на сексуални действия с труповете им. При един от случаите, той не само пие кръвта на жертвата си, но и изяжда ръката й. Освен това, убиецът взема със себе си части от телата на жертвите като трофеи, които по-късно изпраща на пострадалите семейства. Баща му се самоубива, а Миазаки е обесен през 2008 година – на 45-годишна възраст.

4. Тед Бънди

Тед Бънди е американски сериен убиец и некрофил, който отвлича и изнасилва жертвите си. Той извършва престъпленията в различни щати в Америка и признава, че е убил 30 жени. Освен това, има навика да се връща на местопрестъплението и да извършва сексуални действия с жертвите си. Бънди обезглавява най-малко 12 души като оставя главите им в апартамента си – като трофеи. 42-годишният Бънди умира на електрическия стол през 1989 година. Неговият адвокат казва – “Тед е самата дефиниция за безсърдечно зло”.

5. Джак Изкормвача

Истинските убийци или убиец никога не са идентифицирани. Името става популярно заради това, че жертвите са били откривани с липсващи органи, а съдейки по процедурата, по която са убити, е изглеждало, че убиецът има хирургически опит. Джак Изкормвача убива проституиращи жени в бедните квартали на Лондон в периода 1888-1891.

6. Луис Гаравито

Наречен от медиите “Звярът”, колумбиецът Луис Гаравито е един от най-известните серийни убийци. Той признава, че е измъчвал, изнасилил и убил 147 млади момчета. Но се счита, че броят на жертвите е много по-голям – 300. Той е обвинен в 139 престъпления, което му носи 1853 години затвор. Колумбийският закон ги намаля на 30, а присъдата влиза в сила през 1999 година. Възможно е да бъде освободен по-рано заради добро държание и съдействие.

7. Ахмад Сураджи

Morkadis

Индонезиецът признава, че е убил 42 момичета и жени в периода 1986-1997. Като част от ритуала си, той ги погребва до кръста. Органи са открити в области с посеви от захарна тръстика. Сураджи е осъден на смърт чрез разстрел през 2008 година.

8. Александър Пичушкин

Неговите жертви са бездомни мъже, които той примамвал у дома си в замяна на почерпка с водка. Счита се, че е убил 49 души, повечето от които е удрял с чук в главата. Той споделя, че искал да покрие броя на цифрите от дъската за шах – 69. Това му носи прякора “Шахматният убиец”. Освен това се счита, че той се е “съревновавал” с друг руски сериен убиец – Андрей Чикатило, който през 1992 година е обвинен в 53 убийства. Това е и същата година, през която Александър започва да убива.

9. Андрей Чикатило

Андрей, Ростовският канибал, веднъж казва – “Когато използвах нож, изпитвах физическо успокоение. Знам, че има нещо сбъркано в мен. Аз съм грешка на природата”. Той е отговорен за сексуален тормоз, убийство и осакатяване на 53 жени и деца в периода – 1978-1990 в Русия. След залавянето му през 1992 е осъден да бъде убит чрез разстрел през 1994.

10. Чарлз Едмънд Кулен – Ангелът на смъртта

Кулен работи в множество болници, защото е уволняван от всяко място, на което започва, заради лошо поведение. Той признава за убийство на 40 възрастни пациента в Ню Джърси за периода 1984-2003 година. Той отравя пациентите си до смърт с различни медицински лекарства. По-късно Чарлз разказва, че е искал да освободи пациентите от страданието и болката, които изпитвали. Експертите сочат, че той има повече от 300 жертви. Кулен получава доживотна присъда.

11. Патрик Уейн Киърни

Той извършва престъпленията в периода 1975-1977. Киърни имал високо IQ, но веднъж заловен, той признава за 32 убийства на хомосексуални мъже. Той изоставя телата им по магистралите в Калифорния като преди това ги опакова в торби за смет. Обвинен е в извършването на 21 убийства, но получава доживотна присъда заради признанията си.

12. Денис Рейдър

Между 1974 и 1991 Денис Рейдър убива 10 души в Уичита, Канзас. Техниката му била да преследва жертвите си, след което да нахлува в домовете им, да връзва крайниците им и да ги души. Той изчезва през 1988, но се завръща през 2005 година, когато изпраща CD на пресата, което помага за залавянето му. Рейдър признава за всички престъпления и излежава 10 доживотни присъди с първа възможна дата за освобождаване – 26.02.2180.

13. Джон Джордж Хай

Джон Джордж Хай извършва престъпленията си през 1940-те. Той е обвинен в убийството на 6 души, въпреки че признава убийството на 9. Той е професионален мошеник, който примамвал богати хора с чар и измама, след което ги завеждал в един луксозен апартамент, където ги застрелвал. След убийството, той разтваря телата на жертвите си в сярна киселина, а по-късно поправя документи, в които да изглежда така, че богаташите са продали своите притежания и спестявания на него. Осъден е на смърт и обесен през 1949.

14. Пол Ноулс

По-познат като убиецът Казанова, Ноулс използва чара си, за да накара жертвите си да му повярват и по-късно да ги убие. Той убива 18 души, въпреки че се твърди, че може и да са повече. Жертвите му включват жени, мъже и деца. Пол в крайна сметка е убит от агент на ФБР през 1974, докато се опитвал да избяга.

15. Уилям Бонин

В периода 1979-1980 Уилям изнасилва, измъчва и убива най-малко 21 мъже. Той изоставя телата им по магистралите в Южна Калифорния. След като е обвинен за убийството на 14 души, той е екзекутиран с летална инжекция през 1996. Преди убийството му той не спира да показва садистичната си страна, когато кореспондира с много от семействата на жертвите си, обяснявайки им как са реагирали децата им на неговото измъчване.

16. Айлийн Уорнос – Чудовището

Нейната история позволява на Шарлийз Терон да спечели награда. Тя играе ролята на Айлийн във филма от 2003 “Чудовището”. Докато работи като проститутка, Айлийн убива 7 мъже във Флорида заради парите им, а по-късно признава, че ги е застреляла, твърдейки че всеки от тях или я е изнасилил или е имал намерение да я изнасили. Тя е убита с летална инжекция през 1992.

17. Джефри Дамър

Джефри Дамър е отговорен за осакатяването на 17 мъже и момчета в периода 1978-1991. Освен това, Дамър се отдавал и на некрофилия и канибализъм, тъй като често готвел части от жертвите си и ги изяждал. Той е заловен, след като една потенциална негова жертва успява да го надвие и да избяга. Дамър получава 15 доживотни присъди през 1992, но е пребит от съкилийник 2 години по-късно.

18. Джон Уейн Гейси

Грейси извършва престъпленията си в периода 1972-1978 в Чикаго, Илиноис. Той извършва сексуални издевателства и убива 33 тийнейджъра и млади мъже. Гейси привлича жертвите си в дома си с обещанието за работа или пари, след което ги души. Той погребва 26 от жертвите си под къщата си, а останалите хвърля в една река. Осъден е за 33 убийства и прекарва 14 години в затвора, преди да бъде убит с летална инжекция на 10.05.1994.

19. Томи Лин Селс

Томи Селс е може би най-опасният тексасец на всички времена. Той потвърждава, че е убил най-малко 70 души. Томи извършва брутални убийства в периода 1985-1999. Една от жертвите си – 13-годишно момиче, той пронизва с нож 16 пъти. Селс прониква в дома на едно 10-годишно момиче, пронизва го с нож и го оставя да умре само в раните си. Въпреки раните си, тя успява да оцелее и дава детайлно описание на Томи в полицейското управление. Той е осъден на смърт.

20. Педро Родригез Фило

Арестуван през 1973 година, по-късно (през 2003) Педро е обвинен в убийството на най-малко 71 души и е осъден на 128 години затвор. Той е само на 14 години, когато извършва първото си убийство. В затвора екзекутира собствения си баща, който също лежи за убийство. Фило убива 47 съкилийници по време на престоя си в затвора. Непрекъснатите му убийства му довеждат нова присъда – 400 години затвор.

източник: blitz.bg

Вижте още:

Дешифрираха един от текстовете на серийния убиец Зодиак

Вера Ренци – Черната вдовица

Коварният злодей от Мълчанието на агнетата наистина е съществувал

Д-р Менгеле – кратка биография

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.