Знаете ли защо не бива да се протягате на масата?

1

Ние сме заобиколени от различни поличби и суеверия. Едни от тях ние безпрекословно следваме, а на  други просто не обръщаме внимание.

Например, едва ли някой се е замислял защо не трябва да се протягаме на масата? Тези, които стриктно се придържат към правилата на етикета, просто не биха  си позволили такава слабост, защото най-малкото могат да ударят някой случайно или да обърнат чинията с храна.

Но ако погледнем по- дълбоко в същността на това се оказва, че някои не просто не бива, а  дори  им е противопоказно да се протягат,  докато седят на масата. Тази категория включва младите момичета, които мечтаят в близко бъдеще да свържат съдбата си с перспективен  млад мъж. Така че, ако такива момичета  често се протягат сутрин на масата, е много вероятно да не намерят своя кавалер и да си останат стари моми.

Също така, според древните суеверия, не е желателно да се протягате на на масата, ако по-възрастен човек седи срещу вас. Протягайки се вие отдавате своята енергия, а масата в този случай е равнината, по която изтича тази енергия.

Да се протягат на маса, на която има  чаша вода е нежелателно за  женени мъже. Предполага се , че с  такива действия, те привличат в къщата си съперник.

Зад бюрото също не бива да се протягате – така  можете да забравите всичките си знания.

Тези, които са скептични по отношение на такива поличби могат да ги пренебрегнат, а  който следва суеверията, преди да се протегне трябва да  провери дали не влиза в някоя от изброените по-горе категории.

инфо: bg.checkonline4you.com

Вижте още: 

25 ОТ НАЙ-СТРАННИТЕ СУЕВЕРИЯ ПО СВЕТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.