Изметете лошия късмет от къщата и привлечете благополучие!

Преди години метлите имаха специално, сакрално значение. С помощта на силите си те прогонвали злото, неприятностите и липсата на пари. Нашите предци използвали различни ритуали с метла за привличане на благополучие и богатство.

В тази статия ще разберете как да се отървете от негативната енергия и болестите.

На намаляваща луна изметете цялата къща с метла. Съберете целия боклук на входа на къщата, точно на прага. Прагът се счита за границата между два свята. Съберете боклука в лопатка, изхвърлете го в торба и незабавно прекрачете прага на къщата с думите: “Боклук при боклука, добро при доброто. Нямам нужда от чуждо зло, да се връща там, откъдето е дошло. Изнесете боклука на улицата заедно с метлата. Приберете се вкъщи, без да се оглеждате назад.

Ритуал за кражба на късмет:

Много отдавна се изпълнявал ритуал, чрез който човек може да открадне късмета от по-богати и по-успешни хора. За да направи това, той взема метла, отива до оградата на къщата на късметлията и започва да мете пода пред портата, като казва следните думи:

“Вземам вашия късмет.” Събраният боклук отнася в дома си и го хвърля в коша. Този боклук трябва да “прекара нощта” в къщата. След това може да бъде изхвърлен. Разбира се, за да откраднеш късмета по този начин, едва ли е възможно. Но да си вземеш малко късмет, без да навредиш на един щастлив съсед, е съвсем реално!

В кои дни да метете, за да привлечете пари:

Ако искате не само да почистите къщата, но и да привлечете пари, тогава народната мъдрост препоръчва да се вземат предвид дните от седмицата, когато почиствате:

В понеделник не бива да метете – може да загубите пари.

Във вторник – можете да намерите пари. На този ден, благодарение на почистването, можете да намерите забравени пари от миналата година.

Почистване в сряда – търговията ще потръгне добре. Почистването на пода в този ден може да донесе добър късмет в бизнеса и продажбите.

Почистването в четвъртък е на безпаричие. За да направите това, отворете всички прозорци, така че прахът, енергията на загубата и бедността от пода, да излязат през прозореца.

Почистване в петък – загуба на пари.

В събота – покана за пари.

Morkadis

Почистване в неделя – ще си навлечете проблеми. Този ден не е предназначен за почистване.

инфо: bukvarche.com

Вижте още:

Вълшебни предмети, които трябва да има във всеки дом

Кои са магическите свойства на обикновената метла

Дами, изберете коя метла ще яхнете и узнайте каква вещица сте

10 позабравени български традиции и обичаи

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.