Историята на мистериозното китайско село Янгси

7

Като цяло селата не са мистериозни. Тези в Китай – също. Съществуват много отдалечени населени места в този район, но само едно успява да изпъкне над всички останали. Учени и експерти проявяват огромен интерес към жителите на Янгси в провинция Съчуан. Причината? В него живеят едва 80 души, половината от които страдат от дварфизъм.

Според мълвата, разпространявана от местните, мистериозна болест е сполетяла малкото село преди повече от 60 години. Тя засегнала най-вече децата между 5-7 години и им попречила да растат.

Днес експертите знаят, че този тип проблеми с растежа се случват веднъж на всеки 20 хил. души. Съответно ситуацията в Янгси е крайно необикновена. Особено като се има предвид, че според исторически данни в определен момент от миналото в Съчуан е имало няколкостотин души, страдащи от това състояние.

Китайското правителство е забранило достъпа на посетители до Янгси. Съответно това поражда един куп допълнителни градски легенди. Според някои от тях тъмни сили са надвиснали над местните домове. Други твърдят, че местните са прокълнати от техните предци заради неспазването на погребалните ритуали. Трети вярват, че във всичко това имат пръст…. костенурките. Очевидно някога някои от местните жители на Янгси са сварили и изяли черна костенурка и малко след това странното заболяване е сполетяло селището.

Въпреки всичко обаче, изглежда, че жителите започват да надживяват мистерията – в района все по-често се раждат деца, които вече не страдат от дварфизъм.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.