Какво всъщност са хората сенки?

сянкаКакво беше това? Настанили сте се удобно на дивана, когато някакво странно движение привлича вниманието ви. Сторило ви се е особено и неясно, но когато се вгледате отново, осъзнавате, че там всъщност няма нищо. Връщате се пак към това, което четете, и няколко секунди по-късно ето го отново същото движение. Този път сте по-бързи, знаете накъде да гледате и виждате очертанията на човешка фигура, която минава бързо на фона на стената и след това изчезва. Какво беше това? Сянка на някой от предметите? Игра на вашето въображение? Призрак? Или нещо което се превръща във все по-широко срещан феномен – хора сенки.

Тези, които са се сблъсквали с тях или ги изучават, твърдят, че почти винаги се забелязват с ъгъла на окото и за много кратък период от време. Но все по-често хората започват да ги виждат директно и за по-дълго. Някои от преживелите подобна среща дори се кълнат, че са виждали очите на тези същества, обикновено червени.

Мистериозните същества се превърнаха с основна тема за разговори в чатовете в интернет, посветени на паранормалните явления. Кои са хората сенки и откъде са дошли? Ето някои от основните теории, събрани от експерта по паранормалното Стивън Вагнер.

Въображението

Обяснението, което получаваме от скептиците и привържениците на научните теории, е, че те не са нищо повече от плод на въображението. Това е просто умът ни, който си прави шеги с нас… Очите ни виждат за частица от секундата неща, които всъщност не са там – илюзии или реални сенки, които за момент сме видели по друг начин. И без съмнение тези обяснения са отговорът при някои от случаите, но това ли е ставало винаги?

Призраци

За да може да определим тези същества като призраци, първо трябва да изясним какво се разбира под думата “призрак” или “дух”. В митологиите това е изображение без носител, най-често олицетворяващ душата на починал човек или животно. Но каквито и дефиниции да прилагаме, хората сенки се различават от призраците. Докато духовете почти винаги се появяват като неясна бяла мъгла, изпаряват се и често са с „дрехи”, хората сенки са много по-тъмни и неясни. Въпреки че те често имат очертанията на човешка фигура, детайлите се губят. Това е едно от нещата, което най-често отличава разказите на хора, преживели среща с единния и с другия феномен. Другата отличителна характеристика са червените очи, които имат.


Демони

Страхът и мрачните чувства, които се появяват след срещата с хората сенки, е причина някои да си мислят, че те в своята същност са демони. Но ако е така, се появява въпросът защо се оставят да бъдат видени. Дали е само за да ни плашат?

Астрални тела

Една интересна идея предполага, че това са душите на хора, които са успели да напуснат тялото си за известно време. Според Джери Грос – писател и лектор, всички ние имаме подобно преживяване, докато спим. Може би тази теория предполага, че виждаме душите на други хора, които за момент са напуснали телата си.

Пътешественици във времето

Това може да са хора от нашето собствено бъдеще. Ако с годините пътуването във времето се превърне в реалност, подобни срещи могат да се случат все по-често. Може би заради самото пречупване на времето и пространството те ни се явяват под такава форма.

Същества от други измерения

Дори привържениците на науката са убедени, че съществуват повече измерения от трите, които обитаваме. Ако е така, кой или какво ни обитава? Много теории предполагат, че тези измерения съществуват паралелно на нашето, но си остават невидими. Ако в тях живеят тези същества, това е възможност да са намерили начин да преминават при нас.

Morkadis

Извънземни

Извънземните винаги са представлявали интерес за човечеството. Хора, които твърдят, че са били отвлечени от извънземни, споменават, че те притежават способността да преминават през стени, да се появяват и да изчезват внезапно. Възможно е и да изпълняват това, за което са дошли, изполвайки дегизировката на хора сенки.

Не е трудно изброените теории да прелеят една в друга. В някои от тях има и пропуски. Извънземните и призраците могат да бъдат пътешественици във времето. Някои пък са убедени, че демоните са виновни за всичко лошо, което ни се случва. Няма начин да докажем или да опровергаем теориите за този феномен, защото за момента той си остава обгърнат в мистерия. Случват се бързо и без предупреждение. За науката е трудно да го изучава по някакъв методичен начин. Всичко, което може да се направи на този етап, е да се документират срещите с тези странни същества.

Може би това е стар феномен, който се случва все по-често, защото завесата между нашето и някое друго измерение е започнала да става все по-тънка…

инфо: trud.bg

Вижте още:

ПОРТАЛИТЕ КЪМ ЧУЖДИ СВЕТОВЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.