Как да се справим с тревожността?

pixabay.com

Защо се появява тревожността и как да се справим с нея? Това е състояние, при което се потапяме в негативни мисли поради чувство на опасност, необосновано негативно чувство, страх.

Тревожността е опасна както за физическото, така и за емоционалното здраве. Тя води до негативни нагласи, които трудно се променят. Колкото по-малко тревожност изпитвате, толкова по-леко ще живеете и по-добре ще се справяте.

Защо се появява тревожността?

Определено ниво на тревожност е обичайно за много от нас. Понякога, лекото безпокойство може дори да бъде полезно. Пълното му отсъствие води до вземане на грешни решения в живота.

Повишената тревожност възниква по няколко причини. Първата причина са слабите чакри. Общият енергиен дисбаланс и слабостта на биополето са често срещан проблем при съвременния човек.

Втората възможна и неясна причина е тревожната среда. Това могат да бъдат хора, които умишлено ви зареждат с негативност, за да останете под техен контрол. Mогат да бъдат енергийни вампири и манипулатори. Често се оказваме в среда, в която ставаме несигурни и тревожни от съмнения. Това са хора, които винаги се съмняват във всичко. В този случай има правило за задействане, при което неспокойните хора заразяват всички около себе си, така че никой не може да избяга от това състояние.

Как да се отървете от безпокойството?

Следете здравето си. Здраво и силно биополе е налице, когато човек се чувства добре физически. Опитайте се да спите достатъчно, да се храните правилно, да се отървете от лошите навици, да спортувате или поне да се разхождате по-често.

Медитирайте. Това ще отвори необходимите чакри и ще помогне да се изтрият от паметта всички лоши неща, които причиняват безпокойство. Започнете просто – преминете от проблеми и тревоги към релаксация, като поемете дълбоко въздух. След това, можете да използвате медитацията, за да се отървете от тревожните мисли.

Направете почивка. Отдихът е много важен, защото в съвременния свят хората практически не могат да си почиват: имат компютър, приложения, проблеми, грижи, неща на работа и у дома. Истинската почивка – разходки, пътувания. Особено внимание трябва да се обърне на здравословния сън, който е много важен.

Правете това, което обичате. Правете нещата, които харесвате. Работете там, където има по-малко проблеми и тревоги. Имайте предвид, че тревожността причинява здравословни проблеми и като цяло по-ниска работоспособност. По-добре да печелите малко по-малко, но бъдете там, където сте ценени и третирани като човешко същество.

Основен съвет: Обградете се с правилните хора. Това е необходимост, а не просто препоръка. Голяма част от нашия опит идва от околната среда. Хората говорят лошо, критикуват ви, ограничават ви. Ако продължите да се фокусирате върху това, животът ще се превърне в пълен кошмар.

Психолозите напомнят, че самочувствието може да възникне само от постоянното развитие на увереност – положителни мисли, изречения, утвърждения. Специални талисмани също ще бъдат полезни. Използвайте всички налични инструменти, за да подобрите живота си.

източник: bukvarche.com

Morkadis

Вижте още:

Енергията на другите хора ви влияе? Ето как да се предпазите!

Златните правила на щастливите хора

Мисълта е бумеранг: Мислиш добро – добро ти се връща

Как да променим живота си с транссърфинг на реалността?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.